Momcilo Latinovic, ny i Borås Basket

Ryktet om honom har gått ett tag, men det är inte förrän nu som bläcket på kontraktet har torkat och Borås Basket kan presentera sin nya långa poänggörande guard.

Fjolårets succéman Ryan Zamroz annonserade tidigt i somras att han väljer spel i Frankrike före en andra säsong i Borås Basket. Klubbchef Jonas Larsson har sedan dess sonderat marknaden efter en ersättare på position två. Idag kan Larsson stolt presentera det nya namnet.

 

Momcilo Latinovic heter den 197 centimeter långe serben som får förtroendet att producera poängen från guardspositionen i Borås Basket. Latinovic har fyra år i den amerikanska collegebasketen som senaste merit.

 

Enligt Momcilos tidigare coacher så är han lågmäld men extremt tävlingsinriktad samt atletisk och teknisk. Samtidigt kan han spela på flera positioner. Momcilo är även en bra skytt som har känsla för att göra poäng. Vidare så är han en lagspelare som alltid är sugen på att lära sig och utvecklas mer. Coacherna ser honom dessutom som en smart spelare som har förmågan att läsa och förstå spelet på ett imponerande sätt.

 

Den senaste säsongen studerade Latinovic vid och spelade för New Mexico Highlands University i NCAA2. Där snittade han 16,6 poäng och 4,4 returer. Latinovic satte 46,5% av treorna, 51,3% av tvåorna och 75,5% av straffarna. Han startade samtliga matcher och spelade 25,2 per match.

 

– Zamroz hade vi sett på nära håll i en säsong och det hade naturligtvis varit lättast att förlänga med honom. Nu fick vi hitta en ny spelare och en ny lösning. Men det känns bra och jag tror att Momcilo Latinovic kommer att passa väldigt bra in i det spel som Pat Ryan vill att laget spelar, säger klubbchef Jonas Larsson.

 

 Länk till Momcilo "in action": http://www.youtube.com/watch?v=TGgKGCMFYUY