47 poäng av Miller när Borås besegrade Eagles

 

Borås Basket mötte Stockholm Eagles i den första av lagets tre träningsmatcher denna helg. Drabbningen var poängglad och gick till förlängning sedan ex-boråsaren Omar Krayem satt en trea på signalen. Men J.J. Miller var värre. Hans 47 poäng gjorde att Borås vann matchen med 119-113.

Förlusten mot EcoÖrebro kan Borås Basket glömma. Färskast på näthinnan är segern, efter förlängning, mot Stockholm Eagles.
-Eagles är helt klart bra. De kunde gå runt på många spelare och matchen började i ett rasande tempo, berättas assisterande coachen Jonas Larsson.

Rasande tempo är nästan en underdrift. Eagles hade gjort 25 poäng efter sex minuter. Borås var inte långt efter med sina 20 poäng under samma tidsperiod. Eagles nya guard, Rudy Mbemba, letade inte efter egna avslut [slutade på noll poäng]. Istället spelade han fram Joseph Taylor, Serkan Inan och de andra duktiga stockholmarna. Eagles ledning var fyra poäng vid den första pausen. I det läget menade coach Larsson att han var nöjd med att underläget inte var större.

Men Borås kom igen och tog snart kommandot om matchen. Mike Palm och Henrik Carlsson var bra framåt och bakåt briljerade försvarsministern Mattias Göransson. Ledningen som Borås skaffade sig innan halvtid ägde man fram till slutsignalen av ordinarie tid. Men Stockholm har ex-boråsaren Omar Krayem. Han gjorde hela 26 poäng för sin nya klubb. Krayem var också den som såg till att Eagles kunde pressa fram en förlängningsperiod, via en trepoängare på buzzern.

Eagles må ha en bländande offensiv kille som Omar Krayem, men Borås har James ”JJ” Miller.
-Precis om på träningarna så ”gjorde han lite som han ville”. Han styrde, ställde och spelade fram som den pointguard han är, ändå kom han upp i 47 poäng. Det blev lite för många minuter för ”JJ” idag men det beror på att vi fortfarande saknar Terrence Oglesby [skada], säger coach Larsson.

 

Ingen kunde alltså stoppa Miller och kanske blev det Eagles fall. Borås vann förlängningsperioden med 7-13 och matchen med 113-119.

Klockan 17:00 imorgon är det dags för match mot Norrköping Dolphins. Den kan du följa via liveuppdateringar på Borås Baskets Facebook-sida. Denna service rattas av Jonas Sehlin.

Stockholm Eagles-Borås Basket: 113-119 (32-28, 24-31, 27-28, 23-19, 7-13).

Poänggörare Eagles: Omar Krayem 26, Dragoljub Kitanovic 21, Joseph Taylor 19, Serkan Inan 16, Marko Ljujic 13, Nikola Ljujic 9, Nenad Stefanovic 6, Christian Koutras 2, Aleksandar Micovic 1.

Poänggörare Borås: James Miller 47, Mike Palm 25, Henrik Carlsson 16, Chris McKnight 10, Mattias Göransson 9, Jason Thomas 9, Fredrik Andersson 4.

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: jj-miller.net