Borås vinnare mot LF

 

Under torsdagskvällens match mot LF visade Borås att man har lagt åtskilliga av veckans timmar på att förbättra försvaret. Endast 79 insläppta poäng och en stabil produktion på 92 framåt räckte till seger och breda leenden på publikens läppar.

-Dom [Borås] var ju bättre. Dom var djupare. Vi hade ju för få spelare som producerade. Vi hade egentligen bara två, sa LF Baskets headcoach Charles Barton.
 
 
Gissningsvis syftade Barton på Henry Dugat (27 poäng) och Urule Igbavboa (24 poäng). LF-coachen saknade också Johan Åkesson och till viss del Andreas Person (som dras med en ömmande höft) men ville inte skylla förlusten på skador. Borås bad heller inte om ursäkt och öste sedvanligt i 30 poäng under den första perioden.  
 
 
-Sen fick vi fem stops som egentligen ändrade matchen. Och alla fick en shake [om Borås stoppar fem anfall i rad så bjuds publiken på gratis milkshake från McDonald’s]. Försvarsmässigt är jag mest nöjd med att vi kunde spela intensivt och fysiskt. Och vi släppte bara in 79 poäng – en bra förbättring för oss, sa Borås Baskets headcoach Pat Ryan.
 
 
Jason Thomas, som för kvällen kom från bänken, var på returhumör. Han fullkomligen slet ner hela 15 returer från luftrummet kring korgarna. Efter matchen berättade han om hur han själv hade upplevt matchen.
 
 
 
 
Borås Basket-LF Basket: 92-79 (30-24, 24-18, 18-24, 20-14).
 
 
Poänggörare Borås: James Miller 29, Terrence Oglesby 23, Mike Palm 12, Chris McKnight 12, Jason Thomas 8, Mattias Göransson 5, Henrik Carlsson 3.
 
 
Poänggörare LF: Henry Dugat 27, Urule Igbavboa 24, Esian Henderson 14, Christopher Ryan 10, Samir Ali 4.
 

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto/Video: Thomas Garphammar/DANGAR.