Segern som gav serieledning

 

Borås Basket kom till hemmamatchen mot Solna Vikings uppumpade av självförtroende från söndagens vinst i Södertälje. Kanske lite väl uppumpade om man ska tro rutinerade Mattias Göransson. Matchen blev kanske onödigt jämn innan Borås kunde avgöra i den sista matchminuten och vinna matchen med 94-91.

Med både SVT och TV4 på plats i Boråshallen och tabellens förstaplats i potten så kunde förutsättningarna inte ha varit bättre för Borås Basket. Att maskoten Balldy dessutom hade vaknat på rätt sida och var piggare än någonsin gjorde inte saken sämre. Det som däremot var jobbigt var att Solna Vikings gjorde allt för att förstöra festen med sin effektiva basket.
 
 
Matchen var fantastiskt jämn men tillslut gick det i alla fall vägen. Med 32 sekunder kvar och hemmaledning med tre poäng satte Terrence Oglesby galen trepoängare som inte många spelare skulle ha vågat eller ens tänkt på att skjuta. Mattias Göransson stod för flera inspirerade inhopp var en av hjältarna som såg till att Borås vann sin femte raka hemmamatch. Efter matchen fick han chansen att summera och kommentera händelserna på planen. En länk till intervjun finner du nedan.
 
 
 
 
Borås Basket-Solna Vikings: 94-91 (25-24, 21-20, 20-23, 28-24).
 
 
Poänggörare Borås: James Miller 22, Mike Palm 22, Terrence Oglesby 21, Chris McKnight 9, Jason Thomas 8, Mattias Göransson 7, Henrik Carlsson 3, Fredrik Andersson 2.
 
 
Poänggörare Vikings: Kelvin Lewis 19, Justin Sedlak 17, Stavros Toutziarakis 13, Jim Nyström 11, Mats Levin 10, Roope Ahonen 9, Donald Johnson 9, Sean Smith 3.
 

 

Text/Intervju: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC. Video: Thomas Garphammar/DANGAR.