Första besöket i Nässjö

 

Borås Basket tar bussen till Nässjö på fredag. Det är lagets första besök hos nykomlingarna och man kommer till Småland som serieledare.

Det är skillnad på Borås och Nässjö. Inte bara geografiskt. I tabellen ligger lagen dessutom så lång ifrån varandra som man bara kan. Men även om alla supportrar antagligen kräver att serieledande Borås ska promenera hem en vinst mot jumbolaget Nässjö så är det inte ett gångbart tankesätt i idrottens värld. Dels blir Nässjö bättre och bättre för varje match och dels har alla utom en match i Nässjö Sporthall varit tajta.
 
 
-Vi vill bli bättre i försvar och jobbar mycket på det. Det är vår största utmaning i spelet. Jag hoppas att vi kan stänga till bättre på fredag, säger headcoach Pat Ryan.
 
 
Egentligen finns inga statistiska fakta som talar för Nässjö, men om en eller ett par spelare blir heta så kan den högljudda och relativt stora publiken i Nässjö Sporthall bära sitt lag till stordåd. Senast det bar hela vägen till seger var mot Stockholm Eagles för tio dagar sedan.
 
 
Matchen sänds inte på TV eller WebbTV, men om du ändå är sugen på att följa utgången så finns liverrapportering att tillgå via Borås Baskets Facebook-sida. Matchen börjar 19:04.
 

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.