Borås utmanar serieledarna

 

Borås Basket trotsade värdets makter och spenderade torsdagen i buss. På kvällen, elva och en halv timme efter avgång, var laget framme i Sundsvall. Där och då började den verkliga laddningen inför matchen mot serieledande Dragons.

I Borås Basket har man glömt de två raka förlusterna mot 08 Stockholm och Uppsala Basket. Istället har laget gett sig ut på ett nytt segertåg. Vinster mot EcoÖrebro och Stockholm Eagles har varit bra för själförtroendet när det är dags att utmana Basketligans serieledare – Sundsvall Dragons.

 
 
Fredrik Andersson kommer att bli borta under ca tre månader med en stressfraktur i foten. I hans ställe har nu Anton Almqvist flyttats upp från Basketettan.
 
 
-Vi tycker att det är roligare att ge en ung och hungrig spelare en bra ”morot” i form av en sån här uppflyttning istället för att ta in någon ”gammal” beprövad som kanske inte har samma motivation, säger klubbchefen Jonas Larsson.
 
 
Anton är en 17-årig guard som sedan fjolårssäsongen har spelat i Borås Baskets unga utvecklingslag.
 
 
Sundsvall Dragons och Borås Basket möts i Sundsvalls Sporthall på fredagskvällen klockan 19:04.
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.