Borås tog revansch på Jämtland

 

Efter matchen i Östersund i slutet av oktober hade Borås revansch att utkräva på Jämtland. Trots en lite trög förstaperiod så lyckades man tillslut med uppdraget. Ett mäktigt ryck i den andra perioden blev avgörande och hemmalagets ledning låg relativt stadigt på ca 20 poäng resten av vägen.

Kanske hade man väntat sig mer poäng i inledningen. Borås och Jämtland gjorde nämligen 225 tillsammans förra gången de möttes. Men när den första perioden av kvällens match var spelad syntes låga 19-12 till Borås på poängtavlan. Bäst för Jämtland i inledningen var Boakai Lalugba. Han gjorde sitt lags första åtta poäng. Dessvärre, för gästerna, fick Lalugba tidigt två fouls och förpassades till bänken en lång stund.

 
Med Lalugba på bänken tog matchen fart i den andra perioden. Åtminstone för Borås som sprang ifrån till 50-30 lagom till halvtidspausen. James ”JJ” Miller, Jason Thomas och Terrence Oglesby stod redan där på dubbelsiffrig poängproduktion.

 
Men det skulle visa sig att hemmalaget fick svårt att hålla nivån uppe. 4:13 in i tredje perioden hade Jämtland gjort 55-39 och Borås headcoach Pat Ryan försökte ”stoppa blödningen” genom en timeout.

 
Lycka eller olycka. Flyt eller oflyt. Inget varar gör evigt och med tre minuter kvar av perioden så var Borås igång igen. Miller stod för sex viktiga poäng. Mattias Göransson och Chris McKnight satte sköna trepoängare då Borås skaffade sig 73-53 att gå på inför den fjärde perioden.
 
 
I ärlighetens namn så var matchen ganska avgjord med tio minuter kvar. McKnight och Mike Palm dominerade returtagningen fullständigt. McKnight hade hela 17 returer medan Palm noterades för utmärkta 16. Totalt vann Borås returkriget med 54-41 och matchen med 100-75.
 
 
James ”JJ” Miller var strålande glad eftermatchen då han ställde upp för en intervju. Se Miller och lyssna på vad han hade att säga genom att klicka på bilden.
 
 
Borås Basket-Jämtland Basket: 100-75 (19-12, 31-18, 23-23, 27-22).
 
 
Poänggörare Borås: James Miller 26, Terrence Oglesby 21, Chris McKnight 15, Mike Palm 14, Jason Thomas 11, Hajzer Ismaili 5, Mattias Göransson 4, Dmytro Purdik 2, Nikica ”Hey what’s up” Rajacic 2.
 
 
Poänggörare Jämtland: Darryl Hudson 19, Boakai Lalugba 14, Johan Rönström 11, Ernestas Ezerskis 11, Andreas Karlsson 7, Tim Whitworth 6, Luka Marolt 3, Hannes Widell 2, Stefan Hellgren 2.
 

 

Text/Intervju: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC. Video: Thomas Garphammar/DANGAR.