Ängslig början men skönt slut

 

Borås Basket uppträdde aningen ängsligt i inledningen av säsongens tredje match mot 08 Stockholm. Försvaret satt inte som önskat, men tack vare poängen framåt så var underläget i halvtid minimalt. Och när andra halvlek började så fanns alla delar av spelet på plats. 30-14 i tredje gav åtminstone ett par ”matchbollar” för Borås inför den fjärde perioden. Efter lite trubbel löste man uppgiften och kunde vinna med stabila 91-80.

Kanske var det Kanal Globals TV-närvaro? Kanske berodde det på något annat? Hur som helst så uppträdde Borås Basket aningen ängsligt i säsongens tredje match mot 08 Stockholm. Gästerna tog tidigt greppet om händelserna och bristerna i Boråsförsvaret var till en början tydliga. Man försökte sig till och med på zonförsvar under första periodens avslutande minuter. Men då kom två raka dunkar från Isiah Brown och det sved till i hemmapublikens hjärtan. 20-22 stod det efter tio minuter.

 
I andra perioden gled Nollåttorna, anförda av skicklige Rudy Mbemba, ifrån en bit och vid 28-36 ville Boråscoachen Pat Ryan ha timeout. Vägen mot Borås korg var lite för enkel. Men åtta raka poäng (en tvåa och två treor) från Terrence Oglesby gjorde att Borås kom ikapp till 40-40 med 1:53 kvar av halvleken.

 
Inför den andra halvleken blev det ett långt snack i omklädningsrummet för hemmaspelarna. När man väl kom ut så gjorde man det med beslutsamhet i blickarna. På planen betydde detta en höjd nivå i försvaret och framåt flöt det, som för det mesta, på bra. Borås tog ledningen i matchen genom en ”putback” av Chris McKnight. Detta följdes upp när James ”JJ” Miller spelade fram Mike Palm till ett trepoängsspel. Och innan Nollåttorna hade svarat så stänkte Miller i en trea till 53-45.

 
Oglesby, som för andra matchen i rad kom från bänken, var åter utmärkt offensivt och den matchningen känns allt mer som ett genidrag från coach Ryan. En annan spelare som kom från bänken var Mattias Göransson. Han gjorde en väldigt bra match och sekvensen då han, med en stor portion vilja och två Nollåttor i ryggen, drev över hela planen och la i 71-57, var talande för hans insats.
 
 
Den fjärde perioden började som en foulfest. Efter endast 2:07 hade Borås lagfoul och man kunde se hur 08-coachen Tommie Hansson njöt av läget. Samtidigt sänkte Kodi Augustus ett par tunga treor som tog 08 Stockholm närmare. Därför var det extra skönt då Göransson spelade fram McKnight som dunkade i 77-66. Några minuter senare levererade dock Augustus en ny trea och plötsligt var Borås ledning nere i nerviga sex poäng.

 
Oglesby tog i detta läge ett enormt offensivt ansvar. Hans trea, tillsammans med McKnights tvåa, gav 84-73 med endast 3:32 kvar. När Palm sedan tog sig till straffkastlinjen för ett par säkra poäng så var segern så gott som i hamn. 91-80 blev det tillslut och Borås klättrade förbi Solna upp på tabellens tredjeplats.
 
 
James ”JJ” Miller var strålande glad när han efter matchen berättade om hur hans lag hade lyckats ro segern i hamn. Ta gärna del av intervjun här.
 
 
Borås Basket-08 Stockholm: 91-80 (20-22, 21-21, 30-14, 20-23).
 
 
Poänggörare Borås: Terrence Oglesby 24, Mike Palm 20, James Miller 18, Chris McKnight 16, Jason Thomas 6, Mattias Göransson 4, Henrik Carlsson 3.
 

 

Poänggörare Nollåtta: Kodi Augustus 24, Rudy Mbemba 15, Joakim Blom 13, Olivier Ilunga 12, Bojan Cvilak 9, Isiah Brown 5, Stefan Nguyen 2. 

 
 
Text/Intervju: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto/Video: Thomas Garphammar/DANGAR.