Brännkyrkarysaren

 

Skulle James "JJ" Miller vara tillräckligt läkt efter fotledsskadan för att kunna spela? Vad hade hänt med förra veckans stora hjälte Terrence Oglesby? Vilken typ av lag hade Stefan Bergman fått ihop med alla nya Eagles-spelare? Frågetecknen var många för Borås Basket inför bortamatchen i Stockholm på tisdagskvällen.

Terrence Oglesby kunde tyvärr inte vara med på grund av sjukdom. Däremot gjorde James "JJ" Miller comeback den här kvällen, efter att ha stått över matchen mot Uppsala. Och han inledde bra med åtta poäng i den första perioden.

 

Det var öppet spel inledningsvis. Men däremot inte så många poäng. Borås brukar ofta storma ut ur startblocken och vilja ligga runt de 30. Eagles har under säsongen legat något lägre. 21-21 efter tio minuter var väl någonstans mitt emellan där de båda lagen ville vara.

 

När Chris McKnight hamnade i tidig foulnöd samtidigt som Brandon McKnight fick igång Eagles försvar så var det svårt att tro att det var tabellens fyra och tia som möttes. I Oglesbys frånvaro, med Miller tydligt under 100 procentigt skick och på grund av McKnights tidiga fouls så fick Nikica Rajacic, Dmytro Purdik och Hajzer Ismaili chansen redan i första halvlek. Framför allt Ismaili spelade inspirerat och det syntes att han ville mycket. Men när balansen i ett lag rubbas så mycket som den gjorde den här kvällen så är stabiliteten inte densamma. Därför var det Eagles som gick till halvtidsvila med 42-40. Det osjälviska spelet och trepoängsskyttet var det som räddade gästerna från ett större underläge.

 

Andra halvlek följde ungefär samma mönster. Inte så många poäng alltså. Eagles dubblade konsekvent från baseline på low post. Men oftast lyckades Borås spela sig ur fällan på ett bra sätt. Flytet i anfallen blev dock påverkat på ett negativt sätt.

 

När så Eagles sköt sig till ledningen med 79-78, genom en trea från Gerald Riley, så vädrade hemmapubliken seger. Plötsligt var den lilla publiken galen och högljudd. Varje bollinnehav blev av största vikt. Men det var Borås som hade ett litet grepp om tillställningen. Chris McKnight rev ner den allra sista defensiva returen och foulades med 1,1 sekunder kvar. Då stod det 79-81 på poängtavlan. Det gjorde det även då slutsignalen ljöd och Borås-spelarna kunde pusta ut.

 

Stockholm Eagles-Borås Basket: 79-81 (21-21, 21-19, 23-27, 14-14).

 

Poänggörare Eagles: Brandon McKnight 24, Ronaldas Rutskauskas 20, Agnis Cavars 9, Marko Latinovic 9, Gerald Riley 7, Momcilo Latinovic 6, Aleksandar Micovic 2, Cartlon Guyton 2.

 

Poänggörare Borås: Mike Palm 29, James Miller 17, Jason Thomas 12, Chris McKnight 11, Mattias Göransson 6, Henrik Carlsson 6.

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.