Centerlegendaren klar för tre nya år

 

Mike Palm är den mest dominanta center som Basketligans publik har skådat under det här århundradet. Han har vunnit utmärkelser och satt rekord som andra bara kan drömma om. Dessutom har han varit och förblir den grundsten som Borås Basket byggt och bygger sin satsning på. Det nya kontraktet med superlegendaren löper över tre säsonger.

  • Fyra gånger de senaste nio säsongerna (2005, 2006, 2010 och 2012) har Mike Palm vunnit pris som Basketligans bästa center.
  • Fyra säsonger i rad (2010, 2011, 2012 och 2013) har Mike Palm varit Basketligans MEP [Most Efficient Player].
  • Fyra säsonger har Mike Palm spelat för Borås Basket. Det har hunnit bli 163 matcher med bland annat 3002 poäng och 1657 returer. Det ger snittsiffror på 18,4 poäng och 10,2 returer.
 
Med den höga och stabila nivå som Palm levererar säsong efter säsong så är han givetvis en drömspelare att bygga ett slutspelslag kring. Och när nu klubbchef Jonas Larsson har fått Palm att förlänga avtalet med ytterligare tre säsonger så är han förstås enormt belåten.
 
 
-Mike är Mike. Han är min drömspelare att bygga kring. Att vi nu kommit överens om en förlängning känns otroligt bra. Att vi dessutom vet att vi har honom i tre år är ju bara ännu bättre, säger Jonas Larsson.
 
 
Huvudpersonen själv är också väldigt glad över att ha hittat Borås och Borås Basket – där han trivs med både basket och familjeliv.
 
 
-Det känns jättekul att det är klart. Jag har sagt det tidigare; det är i Borås jag spelar resten av karriären. Jag ser fram emot att fortsätta kämpa mot titeln och det känns väldigt bra. Jag tycker själv att den senaste säsongen var min allra bästa, med bättre trepoängsskytte och fler assists, säger Mike Palm.
 
 
Angående 2013/14 års lag säger han så här:
 
 
-Det ser bra ut så här långt. Nu återstår bara att se hur väl alla spelare fungerar ihop. Roope Ahonen bör passa bra in och Wictor Grenthe gör att vi får en bra och större insiderotation, menar Palm.
 
 
Hur det än är med klubbens nya spelare så kommer de alltid att ha en klippa att luta sig mot. Klippan är 33 år gammal, 209 centimeter lång, 110 kilo tung, heter Mike Palm och är Borås Baskets spelare de närmsta tre säsongerna.
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.