Första officiella träningen

 

På måndagseftermiddagen genomförde headcoach Pat Ryan och hans spelare säsongens första officiella träning. Hela 18 spelare var på plats i Boråshallen. Detta trots att lagets utländska spelare ännu inte anlänt.

Chris McKnight, James "JJ" Miller och Roope Ahonen har ännu inte anlänt till Borås. Ändå var det hela 18 kompetenta spelare som svettades tillsammans under säsongens första träning på måndagseftermiddagen.

 

 

"Ingen ny stjärna till Borås Basket – truppen är klar", skrev BT här om dagen. Detta stämmer inte riktigt. Truppen är inte klar. Elva platser är spikade. Den tolfte finns det många som slåss om. Klubbens unga talanger har augusti och halva september på sig att bevisa att just de Borås Baskets framtida stjärna.

 

 

Headcoach Pat Ryan ledde en fartfylld träning och myste lite över hur bra det såg ut.

 

 

"Vi vill vara det lag som har högst tempo i Basketligan. Det var rätt bra fart idag, för att vara säsongens första träning", sa Pat Ryan belåtet.

 

 

Fredrik Andersson var en av dem med mest fart under sulorna. Andersson har jobbat hårt under sin skadeperiod och därmed lagt på sig ett antal kilo muskler. Hoppa kan han också, vilket han visade i en av matchsituationerna. Coast-to-coast flög han in och tryckte i en mäktig dunk över försvaret.

 

 

Borås Basket mjukstartar säsongen den här veckan genom att träna varannan dag.

 

 

Text/foto: Magnus Stråhle/DICK & NASH.