Nässjö borta innan resa till Danmark

 

Borås Basket har hunnit med två träningsmatcher så här långt, men nu intensifieras matchandet. Imorgon bär det av till Nässjö och på lördag går resan mot Danmark.

2-0 i matcher har Borås Basket så här långt in på försäsongen. Det är Norrköping Dolphins och det egna utvecklingslaget som har besegrats. Med 22 dagar kvar till seriepremiären (3/10) intensifieras matchandet.

 

Imorgon (torsdag) reser laget till Nässjö för att möta ligakonkurrenten KFUM Nässjö. Detta blir den första av två träningsmatcher mot samma lag (del 2 spelas i Boråshallen den 22/9).

 

På lördag är det dags för Pat Ryan och hans grabbar att åka till Danmark. Där väntar isländskt motstånd i form av Snafaell och Valur.

 

-Vi hoppade på en chans som uppstod i och med att Mark Baskets damer hade matcher inplanerade i Danmark. Ett par isländska ligalag råkade finns där och de var öppna för att träningsspela mot oss, säger klubbchef Jonas Larsson.

 

Borås Basket har fortfarande en plats öppen i truppen. Den är vikt för en av de lokala talangerna och de tre närmsta träningsmatcherna blir en del i grunden till detta beslut.

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.