Han anlände direkt från EM

 

Borås Baskets sista spelare att ansluta till truppen var Roope Ahonen – den finske landslagsmannen. För Finlands del tog 2013 års EM-turnering slut i tisdags, vilket innebär att Borås Baskets säsong på allvar kan dra igång nu.

Roope Ahonen kom till Landvetter på fredagsmorgonen och möttes upp av klubbchef Jonas Larsson. Därefter bar det direkt av till lagträning i Boråshallen. Efter lite lunch mötte Ahonen lokal media för en första bekantskap, där han bland annat fick berätta allt om EM-turneringen med Finlands landslag.

 

-När en ny spelare, som Roope Ahonen, kommer in så blir det som syre för laget och allt lyfter litegrann. Roope har bara gjort en träning, dessutom direkt efter sin flygresa, men det verkar redan lovande och på det sättet han spelar syns det att han kommer att hjälpa laget, var Jonas Larssons kommentar.

 

Föreningen hälsar Roope Ahonen välkommen till en spännande säsong i Borås Basket och Basketligan.

 

Text/Foto: Magnus Stråhle/DICK & NASH.