Årets första sydsvenska derby

Borås Basket och KFUM Nässjö har mötts ett par i ett par under försäsongen. Båda gångerna med Borås som segrare. Men Borås coacher tar för den sakens skull inte lätt på uppgiften och ser Nässjö borta som en svår match.

 

-Det känns som att Nässjö har blivit bättre med Taylor Brown – den nya amerikanen. Han ger dem energi och det blev 19 poäng och 10 returer för honom i debuten, säger Borås assisterande coach Jonas Larsson. 

 
KFUM Nässjö huserar i Basketligans minsta arena. Men den ligger i topp då det gäller decibel per kvadratmeter. Förra säsongen var det en del storheter som fick erfara hur svårt det är att vinna där. Bland dem Borås Basket.
 
-Det är svårt att vinna i Nässjö. Det fick vi veta förra året då vi vann en och förlorade en, säger Jonas Larsson. 
 
I den senaste matchen var det redan nämnde Taylor Brown som bidrog, men han var långt ifrån ensam. Amerikanen James Washington stoppade i 20 poäng och delade ut nio assists, medan svenske Alexander Lindqvist toppade alla med sina 22 poäng och tre steals. 
 
Överlägsne skytteligaledaren JJ Miller går i täten. Senast producerade han hela 37 poäng för Borås. JJ Miller, Chris McKnight, Mike Palm, Fred Andersson, Roope Ahonen, Mattias Göransson, Henrik Carlsson, Wictor Grenthe och de andra i Borås Basket, kommer till Nässjö väl rustade för en ny sydsvensk derbykamp.
 
KFUM Nässjö vs Borås Basket
Datum: Fredag 18/10
Tid: 19:04
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.