Jackpot för Borås Basket

 

Hade det kunnat regiseras bättre? Hade någon förväntat sig över 2400 på läktarna? Och finns det någon som har upplevt en mäktigare ”standing ovation”? Antagligen är svaret ”nej” på alla tre frågorna och alla som blev vittnen till JJ Millers avgörande trepoängare på slutsignalen gick hem med ett brett leende på läpparna. Sannolikt kommer de även tillbaka till nästa hemmamatch.

Det är svårt att beskriva det som just har hänt. Borås Basket var laget som fick jaga. Och jaga. Och jaga. I slutet var det en katt- och råttalek där hemmalaget tvingades foula för att stoppa klockan. Södertälje Kings, med fantastiske John Roberson i spetsen, fick skjuta många straffkast. När så tre sekunder återstod av den fjärde perioden darrade Kings från straffkastlinjen. En miss av Mantas Griskenas gjorde att avståndet bara var två poäng när Borås fick bollen. Men med inkast vid egen baslinje var det svårt att tro på mirakel.
 
 
Då hände det. Bollen gick direkt till JJ Miller. Han hade bara tid att göra en riktningsförändring. När han hade gjort den var han snabbt inne i skottrörelsen. Miller avlossade sin trepoängsbössa tiondelarna innan slutsignalen ljöd och hela Boråshallen höll andan. Evigheter passerade kändes det som. Och så svischet av nätmaskorna när bollen ledade sig igenom. Plötsligt ledde Borås. Och tiden på matchuret hade gått ut. Signalen ljöd. Elden på korgställningarna flammade. Konfettin föll från taket och det var bara ren och rå glädje överallt. Alla kramades och highfivade. Spelare, ledare, funktionärer, alla bara skrek rakt ut. Publiken stod upp och jublade i flera minuter efter matchens slut.
 
 
I vimlet just efterslutsignalen fångade vi Roope Ahonen, JJ Miller och Pat Ryan för spontana glädjeuttalanden. Ta del av detta genom att klicka på bilden.
 
 
 
 
Borås Basket-Södertälje Kings: 92-91 (24-23, 18-26, 19-22, 31-20).
 
 
Poänggörare Borås: JJ Miller 31, Mike Palm 27, Chris McKnight 15, Roope Ahonen 9, Fred Andersson 6, Wictor Grenthe 3, Henrik Carlsson 1.
 
 
Poänggörare Kings: John Roberson 31, Martin Pahlmblad 16, Mantas Griskenas 12, Toni Bizaca 12, Dino Butorac 11, Tobias Borg 5, Assane Sene 2, Jesper Andersson 2.
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.