Åttonde raka för Borås

 

Borås Basket bjöd hemmapubliken på högklassig spänning i onsdags. På fredagskvällen bjussade man på nästan lika mycket drama i Fyrishov. Den stabila halvtidsledningen på 19 poäng försvann snabbt i tredje perioden, men Borås kunde ändå besegra Uppsala. Fast med knappa 83-86.

Mike Palm inledde med att göra sitt lags första nio poäng och var snabbt uppe i tolv. Så långt var allt frid och fröjd för Borås Basket. Chris McKnight tog vid och utmanade Uppsalas försvar med drives. Resultatet blev totalt 12 av 15 (Uppsala hade 14 av 15 som lag) från straffkastlinjen för den amerikanske kämpen. För Uppsala var det så illa att deras coach Kelly Grant tvingades ta två timeouter redan i den första perioden (första gången någonsin som detta hänt, enligt honom själv).
 
 
Det mesta flöt för Borås. Tills Olouma Nnamaka och Stefan Grundberg byttes in. Då skärpte Uppsala till sig. Tillfälligt. Den offensiva typen av basket som spelades under den första halvleken passade Borås väl och västgötarna kunde glida ifrån till en komfortabel 19-poängsledning.
 
 
Uppsalas superstjärna Liam Rush hade inte varit en faktor under matchens första halva. Men i den tredje perioden ödslade han ingen tid och sköt frekvent. Detta, tillsammans med ett aggressivt och svärmande försvar, gjorde att Uppsala kom igång. Deras ideliga dubblingar ledde till misstag från Borås och tillslut var Uppsala både ikapp och förbi i poängprotokollet. Dessutom hade hemmapubliken vaknat till ordentligt.
 
 
Men Borås Basket kom inte obesegrade till Fyrishov av en slump. Spelarna har rutin. Och även de som inte har lika mycket rutin, som Fred Andersson, bidrog till att Borås kunde jobba sig tillbaka in i matchen. Andersson satte mycket viktiga straffkast.
 
 
Trots att Mike Palm drog på sig karriärens andra tekniska foul och samtidigt blev utfoulad så lyckades Borås vinna. Straffkasten blev ganska avgörande. 30 av 37 blev facit och det bidrog till slutgiltiga 83-86 och Borås Baskets åttonde raka seger.
 
 
Uppsala Basket-Borås Basket: 83-86 (26-33, 13-25, 26-13, 18-15).
 
 
Poänggörare Uppsala: Liam Rush 15, Olouma Nnamaka 14, Johan Jeansson 13, Stefan Grundberg 11, Thomas Jackson 10, Dee Ayuba 7, Rickard Eriksson 7, Mannos Nakos 4, Axel Nordström 2.
 
 
Poänggörare Borås: JJ Miller 20, Mike Palm 18, Chris McKnight 18, Roope Ahonen 18, Wictor Grenthe 6, Fredrik Andersson 4, Mattias Göransson 2.
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.