Borås vägvinnande recept testas mot Solna

 

Vad är det bästa att göra med en vinstsvit på 8-0? Antagligen att bygga vidare till 9-0? Men det är såklart lättare sagt än gjort när nästa match är på bortaplan mot revanschlystna Solna Vikings. Deras knappa förlust mot LF i tisdags lär vara bränsle nog för att ge Borås Basket en tuff match om de två poängen i fredagens möte i Solnahallen.

Jim Nyström är en spelare som Boråsfansen känner igen och lärde sig att tycka om. Det var ett tag sedan han spelade för Borås och just nu är han het igen. 36 poäng, genom bland annat 10 av 13 från trepoängslinjen, var vad Nyström presterade så sent som i tisdags. 40 minuter klockades han dessutom in på när slutsignalen hade ljudit. Lite så har Nyströms säsong sett ut. Som 31-åring leder han Basketligan i antal spelade minuter. I tisdag hade Solna hela fyra spelare som var på planen i minst 32 minuter och fem stycken som gjorde minst tio poäng.
 
I det vinnande Boråsmaskineriet är rotationen oftast åtta man djup. Ingen av dessa spelar mindre än 16,5 minuter och ingen gör fler än JJ Millers 35,5. Det är å andra sidan ganska smart att ge Basketligans bästa spelare många minuter på planen. För Pat Ryan och hans lag har receptet varit vägvinnande och klubbens segerrad är uppe i åtta raka. Innan fredagskvällens drabbning (19:04).
 
Eftersom Viasat valt att sända Norrköping Dolphins-Sundsvall Dragons denna fredag så går det inte att se Solna-Borås på distans. Men för dig som ändå vill följa händelserna från Solnahallen rekommenderar vi att följa Borås Basket på Twitter – snabbare och med mer känsla än live-stats. Dessutom kommer uppdateringar på Facebook-sidan efter varje period.
 
Twitter.com/BorasBasket
Facebook.com/BorasBasket
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.