Segerraden utökad

 

Det var Borås Basket som hade något att förlora. Solna Vikings hade allt att vinna. Det visade Solna bäst under inledningsminuterna då man skapade en ledning på 9-2. Sedan tog Borås över och dödade all spänning fram till 75-89 och den nionde raka segern.

Solna hoppades på underskattning från obesegrade Borås Basket. Kanske var det lite så det blev också. I alla fall hade hemmalaget efter bara 3:05 kapat åt sig en ledning på 9-2 och Pat Ryan kände sig närmast tvingad till en timeout. Den hjälpte. Med drygt fyra minuter kvar av den första perioden hade Borås Basket kommit tillbaka. Mike Palm och Roope Ahonen stod för en varsin trea på vägen till 10-13. 15-18 stod det efter tio minuter och även om siffrorna var i Solna-stil så var det ändå en ledning. 
 
 
Efter 4:45 av den andra perioden hade Wictor Grenthe och Mike Palm skojat i 26-31 och Solna-lägret ville snacka igenom saker och ting. Efter detta var det dock Borås som visade klass och ryckte lite. Ledningen för gästerna låg under större delen av perioden kring tio poäng. Med 35-48 i halvtid hade Pat Ryan en grund att bygga vidare på.
 
 
Efter en halv period hade Borås nött sig till 47-62. Allt kändes stabilt och laget fick dessutom chansen att snacka igenom strategin under en timeout. Snart var ställningen 50-71 och det kändes som att matchen var på väg att rinna ifrån hemmalaget. Med tio minuter kvar hade Borås 54-72 att gå på för en fulländad första fjärdedel av säsongen och med JJ Miller på 20 poäng kändes det tryggt.  
 
 
Det var inte utan att matchen blev lite avslagen under den fjärde perioden. Mats Levin kapade Boråsledningen till 15 poäng, men Roope Ahonen svarade omgående med en trepoängare. Efter detta hände just inget. Utom att Borås Basket visade att man är laget att slå i år. Nu är samtliga nio motståndare besegrade och nya utmaningar står för dörren.
 
Klicka på bilden för att komma till en intervju med JJ Miller.
 
 

Solna Vikings-Borås Basket: 75-89 (15-18, 20-30, 19-24, 21-17).

 

Poänggörare Vikings: Taj McCoullough 22, Stavros Toutziarakis 18, Olivier Ilunga 12, Jesper Eliasson 11, Jim Nyström 8, Mats Levin 2, Henrik Jädersten 2. 

 

Poänggörare Borås: JJ Miller 24, Roope Ahonen 18, Chris McKnight 17, Mattias Göransson 13, Mike Palm 11, Wictor Grenthe 6.

 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.