Tionde raka är ett faktum

 

Pat Ryans Borås Basket gjorde inte några större misstag i Örebro på fredagskvällen. Fred Andersson och Mattias Göransson tog hand om Ronnie Boggs, medan JJ Miller och Roope Ahonen visade vägen offensivt. Det hela slutade med en tionde rak vinst för västgötarna och fortsatt serieledning.

Borås Basket kom bra in i matchen från början. JJ Miller och Roope Ahonen gjorde tio poäng vardera i den första perioden. Ahonen fortsatte sedan perfekt (100-procentigt) under hela halvleken och låg på 18 poäng inför fortsättningen. Defensivt såg det också bra ut. Fredrik Andersson och Mattias Göransson turades om att ta hand om Ronnie Boggs (EcoÖrebros ledande poängproducent). Det var nästan så att matchen kändes avgjord efter den första perioden. Åtminstone hade Borås skaffade sig en ledning på 15-32. Samtidigt drabbades Örebro hårt av en skada på Mario Pesut. Pesut gjorde ett försök till ett nytt inhopp men mäktade bara med 55 sekunder innan han linkade av för gott.
 
 
I halvtid kändes Borås-ledningen mycket stabil och det skulle egentligen bara rulla på fram till seger. Men så kom plumpen – den tredje perioden. Det blev low scoring och Eco vann tian med 16-13. Hemmalaget närmade sig något men hade svårt att komma förbi den jobbiga 20-poängsgränsen.
 
 
I slutändan var det inget snack om saken. Segern skulle hamna i Borås händer och gjorde så. 10-0 är ett faktum och Borås Basket står nu ensamma på fjärdeplatsen när det gäller säsongsinledningar med flest antal vinster i rad. Och ännu bättre – man leder Basketligan som det enda obesegrade laget.
 
Klicka på bilden för att komma till highlights och en videointervju med Henrik Carlsson.
 
 
 
 
EcoÖrebro-Borås Basket: 69-89 (15-32, 18-22, 16-13, 20-22).
 
 
Poänggörare Eco: Ronnie Boggs 17, Nebosja Pavlovic 14, Brandon Hassell 14, Fredrik Larsson 8, Sean Smith 5, Jonas Pollard 4, Mikael Axelsson 4, Mario Pesut 2.
 
 
Poänggörare Borås: JJ Miller 28, Roope Ahonen 21, Chris McKnight 16, Mike Palm 11, Henrik Carlsson 9, Wictor Grenthe 2, Fredrik Andersson 2.
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO. Video: Thomas Garphammar/DANGAR.