Äntligen hemmamatch

 

Borås Baskets fans har väntat länge nu. I nästan tre veckor. Men förhoppningsvis är den vansinniga avslutningen mot Södertälje och JJ Millers avgörande på buzzern fortfarande kvar på näthinnorna. Sedan det skottet har laget befunnit sig ”on the road” och bärgat tre raka bortasegrar. Tio i rad är segersviten uppe i. Kan det bli elva på tisdagskvällen?

Tisdagskvällens motståndare heter Jämtland Basket och tillhör kanske inte samma elitskikt som Borås Basket gör den här säsongen. Därmed inte sagt att den här motståndaren är ofarligt och harmlös. Tvärtom faktiskt. Förutom segrar mot EcoÖrebro och Nässjö så har Jämtland nämligen vunnit borta mot LF Basket och senare derbybesegrat Sundsvall Dragons hemma.
 
 
Statistiken säger att Eric Mosley gör flest poäng, Brandon Peterson tar flest returer och Adama Darboe står för flest framspelningar. Laget saknar långtidsskadade forwarden Johan Rönström, men har i övrigt många kapabla svenska spelare bakom den utländska topptrion. Andreas Karlsson är en av dessa och han är dessutom bekant med Borås Basket på ett speciellt sätt så han spelade för klubben 2009/10. Det gjorde även Jämtlandsspelaren Omar Zaghdane, men han kommer inte till spel den här gången.
 
 
Borås Basket njuter för närvarande av en tio matcher lång segersvit (19 i rad om man vill räkna försäsongen). Chris McKnight är en av de mest tongivande spelarna i laget och han har spelat i alla matcher. 19 poäng och 9 returer är hans snitt så här långt. Men än mäktigare är McKnights effektivitet. Där rankas han etta bland samtliga Basketligans spelare med 24,7 i snitt. Klicka på bilden för att ta del av McKnights funderingar inför matchen mot Jämtland.
 
 
 
 
Efter matchen hoppas vi att många tar tillfället i akt och stannar kvar i Boråshallen. Det vankas nämligen fotbollslandskamp (Sverige-Portugal) på storbild direkt efter slutsignalen.
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto/Video: Thomas Garphammar/DANGAR.