Elfte segern kom hemma mot Jämtland

 

Finns det något som kan stoppa vinstmaskinen Borås Basket? Inget av Basketligans lag klarade av det vid första ansträngningen. EcoÖrebro lyckades inte med sitt andra försök. Det gjorde inte Jämtland heller, i tisdagskvällens match i Boråshallen. Hemmalaget vann med 109-89 och har nu elva raka vinster.

JJ Miller var på strålande humör när han intervjuades efter den elfte raka Borås-segern. Han hyllade Roope Ahonen och Chris McKnight extra mycket. Inte undra på. Ahonen stod för 20 poäng, sex assists och tre steals, medan McKnight noterades för mäktiga 26 poäng och 16 returer. McKnight drabbades oturligt av en Brandon Peterson-foul som resulterade i ett jack i bakhuvudet. Boråshjälten tvingades ut i omklädningsrummet för att sys. Minuter senare var han tillbaka på planen för att leda sitt lag. Även om det inte var en smärtfri match för Borås så lyckades man vinna samtliga fyra perioder och tillslut också matchen med trygga 109-89. Miller kommenterade hur han som ledare håller laget ödmjukt medan man njuter av en elva matcher lång segersvit. 
 
 
Klicka på bilden för att komma till JJ Miller-intervjun.
 
 
 
 
 
Borås Basket-Jämtland Basket: 109-89 (24-16, 34-28, 26-24, 25-21).
 
 
 
Poänggörare Borås: Chris McKnight 26, JJ Miller 22, Roope Ahonen 20, Wictor Grenthe 16, Mike Palm 8, Mattias Göransson 7, Fredrik Andersson 5, Richard Maråker 3, Dmytro Purdik 2.
 
 
 
Poänggörare Jämtland: Eric Mosley 21, Adama Darboe 20, Brandon Peterson 16, Andreas Karlsson 11, Luka Marolt 11, Egal Saleman 7, Stefan Hellgren 3.  
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger