Rädda Barnen-utbildning för Borås Baskets spelare

 

Måndagskvällen innebar både träning och utbildning för Borås Baskets ligaspelare. Först en hård basketlektion med headcoach Pat Ryan. Sedan utbildning med Jakob Ivarsson från Rädda Barnen. Detta som förberedelse för spelarna inför kommande föreläsningar och diskussioner i det nya sociala ungdomsprojektet Våga Vara Vän.

Våga Vara Vän är ett Boråsbaserat ungdomsprojekt som sjösätts på onsdag den här veckan. Målen är att få ungdomar att tänka på och gemensamt motverka förtryck och att vara goda förebilder för varandra. Projektet vill också få fler barn och ungdomar engagerade i Borås Basket – som spelare, ledare eller funktionärer – allt utifrån var och ens förutsättningar. Dessutom vill man lyfta, diskutera och synliggöra Borås Baskets värdegrund som bygger på att erbjuda en meningsfull, fostrande och utvecklande sysselsättning där alla, oavsett ålder, kön, funktionshinder, social eller etisk bakgrund, kan delta på sina villkor.
 
 
 
 
Text/Foto: Magnus Stråhle/DICK & NASH.