Del 2 av Sydsvenska Derbyserien

 

En vecka och två dagar efter Borås Baskets vinst mot Jämtland har KFUM Nässjö turen att komma till Boråshallen. Med andra ord har vi del 2 av den Sydsvenska Derbyserien att se fram emot. Och Nässjös spelare är antagligen uppumpade av självförtroende efter storsegern mot LF Basket i fredags.

Taylor Brown och James Washington heter Nässjös motsvarigheter till Chris McKnight och JJ Miller. Dessa blir match-ups att hålla koll på. Men Nässjö har naturligtvis mer. Spelare som Alexander Lindqvist och Gustav Sundström kan ställa till med problem för Borås. Och den lille ledaren – 167 centimeter korte Karim Wazzi – är ibland en stor faktor. ”Monstret från Marocko” gjorde bland annat elva poäng när LF Basket skickades hem med en 20-poängsförlust i bagaget. Vidare har Nässjö värvat en ersättare till Daniel Persson. Det är den serbiske guarden Aleksa Solevic. Om 20-åringen blir spelklar till denna match återstår dock att se.
 
 
Utöver ligamatchen så kommer de båda klubbarnas P02-lag att mötas. Detta i en minimatch under halvtidspausen. Småkillarna kommer även att få uppleva en riktig ligapresentation från insidan. Allt komplett med nedsläckt arena, eldkastare och adrenalinpåslag.
 
 
Inför matchen fångades Fred Andersson på video. Klicka på bilden för att komma till intervjun.
 
 
 
Matchen mellan Borås Basket och KFUM Nässjö spelas i Boråshallen torsdagen den 28/11 och börjar kl 19:04.
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Video/Foto: Thomas Garphammar/DANGAR.