Borås räddade tolfte raka i andra halvlek

 

Attack, attack, attack. Hårt, hårt, hårt. Det var så Nässjö startade del 2 av den sydsvenska derbyserien och Borås spelare verkade lite yrvakna. Men tack vare hjärta, stark tro på den egna förmågan och bättre försvarsspel i den andra halvleken så kunde hemma Borås tillslut rycka ifrån och vinna sin tolfte seger på raken.

Från uppkast hade KFUM Nässjö sin plan klar. Attack, attack, attack. Hårt, hårt, hårt. Taylor Brown tryckte tre mäktiga dunkar under matchens inledande 12 minuter. I hemmalaget var det Roope Ahonen som bar sitt lag på ryggen genom att skjuta som en gud. Detta gjorde att Borås kunde hålla hyggligt jämna steg med Nässjö i inledningen. Något chockad verkade Boråscoachen Pat Ryan då han tvingades kalla till timeout. Vad var det som höll på att hända? Coach Ryan beordrade zonförsvar och det hjälpte lite. 

När Fred Andersson dunkade i sina enda poäng i matchen och samtidigt drog en foul på Nässjö utstrålade han mycket vilja. Dunken betydde 30-33 och kanske smittade hans attityd av sig på JJ Miller. Den senare hade så långt var poänglös. Men med 4:38 kvar av halvleken sänkte han äntligen ett skott och Borås närmade sig ännu mer. I halvtid skiljde bara två poäng (39-41).

Under den långa pausen utspelade sig ett annat derby. Det var Borås och Nässjös P02-lag som lirade match mot varandra. Vem som vann spelade inte så stor roll. Viktigast var att småkillarna fick vara en del av ett riktigt ligaarrangemang, något som de säkert kommer att prata länge om.
 
Orken tröt för Nässjö ligalag i matchens tredje period. Åtminstone började laget bli vårdslöst med bollen och de bortkastade chanserna hopade sig. Samtidigt ska man ge Borås försvar beröm, för det var mycket bättre i detta skede av matchen. JJ Miller visade varför han är en superstar och började ösa i poäng. Och lagets hjärta – Chris McKnight – krigade sig till framgång. Plötsligt njöt hemmalaget och dess supportrar av en 20-poängsledning och allt kändes lugnt. Tolfte vinsten på raken seglades i hamn med fast hand. Dessutom tog Borås ledningen med 2-0 i derbyserien mot Nässjö.
 
 
 
Borås Basket-KFUM Nässjö: 92-72 (16-18, 23-23, 27-8, 26-23).
 
Poänggörare Borås: JJ Miller 22, Chris McKnight 19, Roope Ahonen 17, Wictor Grenthe 13, Mike Palm 8, Mattias Göransson 4, Henrik Carlsson 3, Fredrik Andersson 2, Nikica Rajacic 2, Hajzer Ismaili 2.
 
Poänggörare Nässjö: James Washington 22, Taylor Brown 12, Denis Agre 12, Alexander Lindqvist 9, Gustav Sundström 6, Karim Wazzi 4, Torbjörn Svensson 3, Sermed Hasan 2, Kristian Heder-Ternell 2.
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.