Trepoängskyttet avgjorde till Södertäljes fördel

 
 
I Grundseriens seriefinal på tisdagskvällen tog Södertälje till synes hem en ganska komfortabel seger.
Borås startade matchen bra både offensivt och defensivt och var i ledning efter första perioden med 22-20. I mitten av andra perioden gick Södertälje upp i 28-28. I sista sekund innan halvlek avslutade Martin Pahlmblad med att sätta en lång trea ifrån halvplan till 49-40.

Detta var inte Borås kväll utanför 3-poängslinjen. 4 av 22 (18%) trepoängsförsök resulterade, att jämföras med Södertäljes 10 av 26 (38%). Trots det vinner Borås tredje perioden knappt 12-13. I slutet av tredje perioden fick Mathias Göransson en smäll på knät och var tvungen att byta ut och blev sittande resten av matchen.
I mitten av fjärde perioden var differensen 15 poäng, en siffra som senare när matchen var avgjord rann iväg till 93-68.
”Vi jobbade bra hela matchen, spelade bra försvar, bra offensiv, fick bra skottlägen, men satte inte våra skott” säger Coach Ryan.

Text: Johan ZandénFoto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.