Kapitel 2 i Luleå

 

 

Borås Basket vann match 1 mot LF Basket med 114-88. Siffrorna och spelet gör Borås till en naturlig bärare av favoritskapet inför det andra kapitlet av kvartsfinalserien. Åtminstone lär lagens supportrar se det så. Men verkligheten är den att västgötarna måste resa upp till Luleå och möta LF inför en stor publik. En publik som kommer att göra sitt bästa för att hjälpa hemmalaget.

Borås Basket presterade en makalös match när Basketligans kvartsfinalserier drog igång i början av veckan. Varje hemmaspelare tände simultant på samtliga cylindrar. 24 av 37 tvåor och 19 av 35 treor hittade rätt. Samtidigt vann man returmatchen med 40-28. Men seger med 26 poängs marginal innebär ändå bara 1-0 i matcher.
 
 
Nu finns chansen för LF Basket. Laget har i lugn och ro kunnat resa hem och ladda med förberedande träningar. Inte minst har man nu en slutspelsmatch att gå på. När match 2 startar är analysen gjord och det ska mycket till om Borås ska kunna dominera som i tisdags.  
 
 
Man ska med andra ord inte förvänta sig att en serie om fem matcher är avgjord redan efter en. Hur ojämn den första matchen än var.
 
 
Eftersom det är långt från Borås till Luleå så är det mycket glädjande att fredagens match sänds både på WebbTV och på radio tack vare bt.se och P4 Sjuhärad. För er som vill se matchen och heja tillsammans med likasinnade anordnar Borås Basket ett event tillsammans med Harrys Pub & Restaurang på Allégatan. Under sändningen, som börjar 19:00, erbjuder Harrys specialpriser på mat och dryck.
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.