Plötsligt står det 1-1

 

Det stora frågetecknet inför kvartsfinal 2 var om storstjärnan JJ Miller skulle komma till spel eller inte. Borås Basket ville mörka, ändå läckte informationen om Millers feber ut i media sent på torsdagskvällen. Men minuterna innan uppkast kom beskedet om att han trots allt mådde tillräckligt bra för att spela.

När matchen började såg det bäst ut för hemmalaget. LF Basket tvingade fram matchens första timeout från Borås. Sedan tog gästerna över. Med tanke på att det var en kvartsfinal på bortaplan så kändes 21-25 efter en period helt okej för Borås Basket. 

 
 
Bara 3:28 in i den andra perioden hade Borås dubblat sin ledning till 26-34 och LF valde att kalla timeout. Men vad hjälpte det när man gång efter annan tappade bort Fred Andersson? Andersson satte tre raka treor och var en stor anledning till Borås tillfälliga framgång. Wictor Grenthe såg till att föra Borås till 42-53 genom att sätta en layup på halvlekens slutsignal.
 
 
Sedan började LF närma sig. 61-68 efter tre perioder blev 71-72 med 6:42 kvar av matchen. Då var det Brandon Barton som hade varit framme och Borås-coachen Pat Ryan tog en timeout.

 

Strax efter blev Roope Ahonen avblåst för en tekniskt foul, vilken gjorde att LF kunde lägga beslag på ledningen. Tim Kearney spädde på denna med en trea till 76-72. Som mest ledde LF med sex poäng.
 
 
Men när JJ Miller, med 47 sekunder, kvar satte en trea var underläget nere i 80-78 och LF kallade timeout. Dessvärre kom Borås aldrig närmare än så i slutet och fick helt enkelt finna sig i att kvartsfinalserien nu är kvitterad. I de officiella papprena står det nu 1-1 i matcher inför kvartsfinal 3. Den som spelas 16:04 på söndag, i Boråshallen.
 
 
LF Basket-Borås Basket: 85-82 (21-25, 21-28, 19-15, 24-14).
 
 
Kvartsfinalserien totalt: 1-1.
 
 
Poänggörare LF: Kodi Augustus 22, Keith McLeod 16, Olivier Ilunga 13, Johan Åkesson 11, Tim Kearney 10, Tim Whitworth 6, Brandon Barton 5, Adam Rönnqvist 2.
 
 
Poänggörare Borås: JJ Miller 24, Fred Andersson 13, Roope Ahonen 12, Mike Palm 11, Chris McKnight 11, Wictor Grenthe 6, Mattias Göransson 5.
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.