Avgörandets kväll i Boråshallen

 

Det må vara oväntat men man måste ändå älska när en serie kokar ner till en femte och helt avgörande match. Det är precis vad som har hänt i kvartsfinalserien mellan Borås Basket och LF Basket. På fredag kväll utkämpas bataljen i Boråshallen. Segrande lag går vidare till semifinal.

Det nu det börjar klarna. Det är nu spelarna verkligen blir varse om varför en 36 matcher lång grundserie spelas innan slutspelet börjar. Inte förrän i detta läge blir det riktigt påtagligt. Men just här, när kvartsfinalserien är kvitterad till 2-2, så får den högre seedningen effekt. För även om serien mellan Borås Basket och LF Basket är helt jämn så är det omöjligt att bortse från mönstret. Lagen har vunnit sina hemmamatcher. Detta är fakta. Och nu är det Borås tur att spela inför hemmapublik, i den trygga och familjära Boråshallen.
 

 
Text/Intervju: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.