Lugnet före semifinalstormen

 

Nu är plikten avklarad. Återstår gör bara det roliga. På måndagskvällen drar semifinalserien mellan Borås och Norrköping igång med den första matchen i bäst av sju. För Boråsspelaren Roope Ahonen är det första gången som han avancerar förbi kvartsfinalrundan och att döma av intervjun verkar han njuta av situationen.

I kvartsfinalserien mot LF Basket fanns krav på Borås Basket. Man var det klart högre rankade laget och det fanns inga ursäkter till att inte vinna serien. Det blev oväntat tufft och Borås avancerade inte förrän efter fem matcher. Men det man kanske inte tänker på är vilken version av LF som gick in i slutspelet. Borås headcoach Pat Ryan förklarade det ganska tydligt på presskonferensen efter match 5.
 
 
-LF fick in Olivier Ilunga och fick tillbaka Keith McLeod och Christopher Ryan från skador i precis rätt tid. Den version av LF som vi fick se i kvartsfinalerna skulle ha placerat sig mycket högre än sjua i grundserien.
 
 
Med detta i bakhuvudet när blicken riktas framåt, mot semifinalserien, så är skillnaden mellan att möta LF och att möta Norrköping Dolphins inte enorm. Borås vann tre av fyra matcher mot Dolphins under grundserien. I förlustmatchen spelade varken Mike Palm eller Roope Ahonen. Detta är fakta, men betyder väldigt lite när de båda lagen nu börjar om vid 0-0. Det som betyder något är dock Borås Baskets fördel av hemmaplan. Både match 1 och 2 spelas nämligen i Boråshallen – trygghetens borg.
 
 

 
 
Semifinal 1 spelas i Boråshallen på måndag kväll (7/4) med uppkast 19:04. Biljetter finns redan till försäljning via Ticnet. Det går också at köpa match 1 och 2 som paket för 280 kr. Då via Borås Turistbyrå.
 
 
Text/Intervju: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.