Läget mellan matcherna

 

Ungefär ett dygn har passerat sedan det stod klart att Norrköping tagit ledningen i semifinalserien mot Borås. Headcoach Pat Ryan har visat matchsekvenser på video för spelarna och en träning har genomförts. Match 2 är nära och för Borås är det väldigt viktigt att vinna. 0-2 inför resan till Norrköping skulle vara ett tufft läge.

När detta skrivs är Borås Baskets träning i Boråshallen just avslutad och Norrköping Dolphins har tagit hallen i besittning. Borås tränade utan JJ Miller och Dolphins utan Joakim Kjellbom. Ändå var känslan är att båda lagen uppträdde avslappnat. För Norrköping handlar det antagligen om att de befinner sig exakt i den sits de vill [1-0]. Samtidigt var Borås tillräckligt nära i den första semifinalmatchen för att känna att uppgiften [att vinna fyra matcher i serien] är hanterbar.
 
 
En av Borås viktigaste spelare är slutspelsgrisen Mattias Göransson. Han uttalade sig med lugn och sans inför den semifinalmatch som ligger ungefär ett dygn in i framtiden.
 
 

 
 
Text/Intervju: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.