Den dubbla revanschen

 

Semifinal 2 mellan Borås och Norrköping spelades i Boråshallen på onsdagskvällen. Både Borås Basket som lag och Mike Palm som individuell spelare var ute efter revansch efter mindre bra prestationer i semifinal 1. Det hela slutade i dubbel revansch. Laget utjämnade serien till 1-1 och Palm stod för 21 poäng och åtta returer.

Slutspelet tär hårt på spelarna. I Borås Basket saknades Roope Ahonen och Nikica Rajacic. Och i Dolphins kom Joakim Kjellbom och Caleb Musie aldrig till spel. Matchen måste självklart spelas ändå, så frågan var hur dessa spelares frånvaro skulle påverka matchbilden.

 
Borås missade sina två första avslut. Men de togs i bra lägen nära korgen och tempot var helt i Borås smak. Sedan började bollarna ramla i. Norrköping gjorde sina poäng via offensiva returer. Efter fem minuter stod det 12-6. Fem minuter senare ledde Borås med 23-15.

 
Dolphins lyckades dra ner matchtempot i början av andra perioden och det gick trögt för Borås. Men laget jobbade tålmodigt och fick igång det igen. Med 3:53 kvar hade JJ Miller gjort 15 poäng och hans lag hade ledningen med 38-24. Samtidig började Norrköping göra grova regelöverträdelser. Adnan Chuk fick en teknisk foul och Edgars Jeromanovs en osportslig.

 
Borås spelare höll sig kyliga och behöll ledningen fram till halvtidspausen. Även om detta kändes bra så var en ledning på 15 poäng ingen fluffig kudde att vila på.
 
 
Men hungrigast efter pausen var hemmalaget. Miller avslutade en run på 6-0 efter 1:22 och Norrköpings headcoach Paul Burke tog genast en timeout. Men Borås-runnen fortsatte. 10-0 hann man med innan Jan Tomanec satte 55-32. 

 
Norrköping levde väldigt mycket Jermont Horton. Han hade gjort 22 poäng efter tre perioder. Men det hade Miller också gjort. Och det var Borås som hade matchen med 68-50, med en period kvar.

 
Ändå var det nervöst. Dolphins kapade en bra bit av Borås ledning. Sedan kapade Edgars Jeromanovs, för andra gången i matchen, en hemmaspelare på ett osportsligt sätt. Givetvis blev han diskad. Borås repade sig och med Mike Palm och Chris McKnight i returtagningen var det aldrig någon större fara.
 
 
Svaret på frågan om hur de saknade spelarna skulle påverka matchen? Ingenting så klart. Men utan Kjellbom hade Dolphins ingen "målvakt" och för Borås klev Mattias Göransson in och gjorde viktiga 36 minuter i Ahonens frånvaro.
 
 
Semifinalserien är nu utjämnad till 1-1 i matcher. De två kommande spelas i Norrköping på fredag och söndag. Till söndagens match erbjuds Boråsfansen att åka med och heja. Buss- och matchbiljett kostar totalt 300 kr. Anmälan är bindande och mailas till johan@borasbasket.se. I mailet behöver man skriva namn, personnummer och mobiltelefonnummer.
 
 

 
 
Borås Basket-Norrköping Dolphins: 87-73 (23-15, 22-15, 23-20, 19-23).
 
 
Semifinalserien totalt: 1-1.
 
 
Poänggörare Borås: JJ Miller 26, Mike Palm 21, Chris McKnight 20, Mattias Göransson 8, Fred Andersson 7, Henrik Carlsson 3, Wictor Grenthe 2.
 
 
Poänggörare Dolphins: Jermont Horton 24, Pierre Hampton 14, Jan Tomanec 12, William Walker 6, Edgars Jeromanovs 5, Ludde Wissing 5, Adnan Chuk 4, Niklas Rydgren 3.
 
 
Text/Intervju: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.