En sjuk serie

 

Det står 1-1 i semifinalserien mellan Borås och Norrköping. Inget sjukt i sig, men om man ser till hur spelarna mår så förstår man. En efter en, i båda lagen, faller ifrån och blir borta från träning och spel på grund av magsjuka.

När Borås Basket på onsdagskvällen hemmaslog Norrköping Dolphins och utjämnade semifinalserien till 1-1 i matcher saknades nykelspelarna Roope Ahonen och Joakim Kjellbom. Inte heller Nikica Rajacic och Caleb Musie kom till spel. Under och efter match 2 har rapporter och rykten om fler insjuknade i de båda lagen droppat in. Frågan är hur det kommer att se ut när semifinal 3 drar igång i Norrköping på fredag kväll. Får lagen ihop tillräckligt många friska för att genomföra matchen? Ingen vet.
 
 
Något som vi däremot vet är att Borås kvitterade serien och att de kommande två matcherna spelas i Stadium Arena i Norrköping. I och med Dolphins ”stöld” av semifinal 1 så är Borås Basket är tvingat att vinna minst en match på bortaplan för att gå vidare. Kanske är det allra bästa läget direkt i semifinal 3? Borås genomförde den senaste matchen väl och kunde vinna trots att trepoängsskyttet aldrig nådde upp i normal standard.
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.