Borås var aldrig med i semifinal 3

 

Den här fredagskvällen var det aldrig något snack i Stadium Arena. Norrköping körde över Borås från första sekund och kunde med otrolig utdelning avgöra matchen tidigt. Således står det 1-2 till Dolphins i semifinalserien inför söndagens match 4.

Hemmalaget var på spelhumör när bollen kastades upp. Gästerna verkade däremot inte riktigt vakna. 8-0 efter 1:23 gjorde att Boråscoachen Pat Ryan kallade timeout. När det sedan stod 19-2 efter fem minuter tvingades Ryan ta sin andra (och sista) timeout i halvleken. William Walker och Jermont Horton var de Dolphins spelare som sköt i flest bollar. När Walker satte 25-2 med en trea via plankan var det ganska talande för matchbilden. Norrköping lyckades med allt. Borås lyckades inte med något. Sanslösa 35-7 stod det efter en period och Borås Basket befann sig i ett väldigt djupt hål.
 
 
Det kunde ju knappast fortsätta helt enligt första periodens trend. Det gjorde det inte heller. Borås lyckades dra upp tempot och göra en del poäng och i försvaret fick man lite bättre koll. Gästerna vann andra perioden med 19-24, men hade ändå 23 poäng att äta in på de återstående 20 minuterna. Priset på goda råd hade skjutit i höjden rejält när Pat Ryan och hans spelare vandrade ut mot omklädningsrummet för sitt halvtidssnack.
 
 
Till en början såg det ut som att Chris McKnight skulle dra med sig laget på ett försöka att komma tillbaka in i matchen. Amerikanen stod för elva poäng i perioden men ingen hängde riktigt på. Istället för att kapa så tappade Borås ytterligare tre poäng inför den fjärde perioden. 73-47 kändes knappt mänskligt. Borås Baskets spelare var dessutom högst mänskliga den här kvällen och hemmalagets segersiffror hamnade tillslut på 98-64.
 
 
Norrköping Dolphins-Borås Basket: 98-64 (35-7, 19-24, 19-16, 25-17).
 
 
Semifinalserien totalt: 1-2 (till Dolphins).
 
 
Poänggörare Dolphins: Jermont Horton 22, Jan Tomanec 16, Joakim Kjellbom 16, William Walker 13, Pierre Hampton 12, Adnan Chuk 5, Dzenis Sogolj 4, Edgars Jeromanovs 4, Niklas Rydgren 3, Ludde Wissing 3.
 
 
Poänggörare Borås: Chris McKnight 21, JJ Miller 15, Wictor Grenthe 11, Henrik Carlsson 5, Roope Ahonen 3, Nikica Rajacic 3, Mike Palm 2, Fred Andersson 2, Hajzer Ismaili 2.
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.