Dolphins är skyhöga favoriter

 

Vad är det som talar för Boråsseger semifinal 4 efter Norrköpings totala överkörning i fredags? Absolut ingenting, kanske många skulle säga. Ändå är det ett och annat. Bland annat det faktum att segermarginal inte betyder något i ett slutspel.

Norrköping Dolphins körde över Borås Basket i semifinal 3 och hade matchen avgjord redan i den första perioden. Tillslut blev det 98-64 och Boråscoachen Pat Ryan kunde bara glädjas åt att matchen inte visades på TV.
 
 
Det står 1-2 i serien nu och semifinal 4 ska spelas på söndag eftermiddag. Med tanke på hur det såg ut i fredagens match så får Dolphins finna sig i att vara skyhöga favoriter till vinst även i match 4. Men är det så enkelt? Knappast. Segermarginalen betyder nämligen inget alls. Och den självsäkerhet som Norrköping pumpats upp med kan vara förrädisk. Man får nämligen inte glömma hur Borås, så sent som i onsdags, behandlade Dolphins i Boråshallen. Hemmaseger med 87-73 den gången.
 
 
Borås kan dra nytta av detta, men måste samtidigt få ut mycket mer från spelare som Mike Palm. Det är svårt att avancera från en semifinalserie om man bara lyckas göra jobbet i varannan match.
 
 
 
 
Roope Ahonen är en annan som kämpar med att nå upp i sin normala nivå. Han har spelat två av tre matcher i serien och hämmas möjligen fortfarande av sjukdom.
 
 
 
 
Detta kan man välja att se som ”sparkapital” och i kombination med att de flesta av de andra spelarna också gjort långt bättre matcher i sina karriärer så är botten nådd. Semifinal 4 är en helt ny match och en match som Borås Basket ser som en stor möjlighet att kvittera serien till 2-2.  
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.