Hålet djupare trots bättre insats

 

Semifinal 4 såg inte alls ut som i semifinal 3. Ändå slutade den på exakt samma sätt – med seger för Norrköping. Den här gången gjorde Borås dock matchen betydligt mer spännande och istället för ett avgörande i första perioden så varade dramat ända in i slutminuterna.

Borås Basket mäktade med en väsentligt mycket bättre start än man gjorde i fredagens semifinal 3. Men för den sakens skull var rollerna inte ombytta. Dolphins hade lättare att göra poäng och producerade dem oftare än Borås gjorde. 24-16 efter en period var därmed ganska rättvist.
 
 
I den andra perioden chocköppnade Borås. 24-18 och 24-20 kom snabbt, innan Chris McKnight dunkade i 24-22 och pressade fram en hemmatimeout. Sedan var det slut på Borås rytm. När JJ Miller vilades så passade Norrköping på att rycka åt sig en ledning på 36-27.
 
 
Med 3:35 kvar av andra perioden fick Roope Ahonen sin tredje foul. Inte för att Ahonen hade gjort någon vidare match dittills, men han behövde nog komma igång om Borås skulle ha en chans denna eftermiddag. Med Ahonen på bänken gled Dolphins till en 18-poängsledning.
 
 
När allt var som mörkast lyckades JJ Miller producera fyra raka poäng för Borås. Detta utan att Norrköping hann sticka emellan. En liten ljusglimt kan man tycka, men det kapade ledningen till 48-34 och en timeout från Paul Burke. 52-38 i halvtid betydde såklart uppförsbacke, men tack och lov inte lika brant som i fredags.
 
 
I den tredje perioden ökade Norrköping på ledningen till 18 poäng. Och det kändes verkligen som att det var på väg åt helt fel håll för Borås. Men skam den som ger sig. Med fyra minuter kvar av perioden hade gästerna kapat ledningen till nio poäng. Avståndet var nere i fem poäng men stannade på 69-63 efter tre perioder. Ett bra läge för Borås, så som matchen hade sett ut.
 
 
Men det ville sig aldrig fullt ut för Borås den här eftermiddagen. Henrik Carlsson var en av dem som ville allra mest och hans två trepoängare i slutet var viktiga för att ge Borås chansen att vinna. Dock fanns spelare som Pierre Hampton och Joakim Kjellbom i hemmalaget. Båda stod för matchvinnande insatser när Dolphins ökade på sin ledning till 1-3 i matcher.
 
 
Semifinal 5, med kniven mot strupen för Borås, spelas på tisdag i Boråshallen. Då måste Pat Ryan och hans spelare plocka fram varenda knep om man ska lyckas vända på serien.  
 
 
Norrköping Dolphins-Borås Basket: 86-78 (24-16, 28-22, 17-25, 17-15).
 
 
Semifinalserien totalt: 1-3 (till Dolphins).
 
 
Poänggörare Dolphins: Jermont Horton 20, Pierre Hampton 20, Joakim Kjellbom 14, William Walker 13, Jan Tomanec 8, Edgars Jeromanovs 6, Adnan Chuk 5.
 
 
Poänggörare Borås: JJ Miller 20, Chris McKnight 17, Henrik Carlsson 13, Mike Palm 12, Wictor Grenthe 4, Roope Ahonen 4, Fred Andersson 4, Mattias Göransson 2, Nikica Rajacic 2.
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.