Att stänga en serie eller öppna upp den

 

En semifinalserie i Basketligan avgörs från och med i år i bäst av sju matcher. När nu Borås och Norrköping står inför den femte matchen så kan man gissa att det nog är precis lika svårt att stänga den som att öppna upp den. Borås har åtminstone fördel av hemmaplan och med det är en sjätte match inom räckhåll.

En semifinalserie mellan tabellens tvåa och trea ska inte stå 1-3 efter fyra matcher. Borde inte göra det i alla fall. Men tabellen bygger lika mycket på grundseriens andra hälft som den bygger på dess första. Verkligheten kan vara grym ibland och i det här fallet berättar den att Norrköping var ett lag i mycket bättre form än Borås när slutspelet väl tog sin början.
 
 
1-1 efter att de båda lagen hade mötts två gånger i Boråshallen kändes okej. Men den känslan byggde på att Borås skulle vinna åtminstone en match i Stadium Arena. Så det blev det verkligen inte, även om söndagens match var ett positivt fall framåt. 1-3 inför nästa match i Boråshallens alltså och ett ytterst knivigt läge. Det gäller att förbli positiv om minsta möjlighet till en vändning ska finnas.
 
 
Borås spelade upp sig rejält i den senaste matchen, om man jämför med fredagens ras. Men man har samtidigt en nivå till att bestiga innan man åter är laget som styr semifinalserien.
 
 
Norrköping Dolphins vill förstås inget hellre än att stänga finalen redan på tisdagskvällen. Men att göra det kan vara lättare sagt än gjort. Speciellt som bortalag i Boråshallen.
 
 

 
 
 
Text/Intervju: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Video: Mikael Sjölin. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.