Vilja mot vilja i sjätte semin

 

Borås vann hemma på tisdagskvällen och tvingade fram en sjätte semifinal mot Dolphins. Den matchen, som ska spelas i Norrköping på torsdagskvällen, kommer att handla väldigt mycket om vilja. Vilket lag vill mest? Borås eller Norrköping? Häng med till Stadium Arena och ta reda på svaret.

Tisdagskvällen i Boråshallen hade två stora individuella överraskningar. Först var det Roope Ahonen som stod för en rejäl nivåklättring. 18 poäng och sju assist levererade den finske landslagsmannen och fick igång sitt lag på rätt sätt. I andra halvlek tog Wictor Grenthe, tredjelänk i insiderotationen, över matchen. På 17 minuter svarade han för 17 poäng. Att Borås Basket vann match, mycket tack vare Ahonen och Grenthe, var bara ännu härligare. För det pressade fram en sjätte semifinalmatch.
 
 
Klubben och laget inser givetvis vilket enormt stöd hemmapubliken gav och att allt hejande och alla applåder betyder massor. Därför skulle det vara väldigt roligt om man kunde ta med åtminstone en del av detta till Norrköping på torsdagskvällen.
 
 
 
 
Vill man åka med till Norrköping (avresa från Boråshallen 15:00) så ska man skicka ett mail med namn, personnummer och mobilnummer till johan@borasbasket.se. Resa och matchbiljett kostar 100 kr och man kan betala på bussen. Hemkomst till Boråshallen beräknas till ca 00:00. Men skynda! Klubben måste ha din anmälan under onsdagseftermiddagen.
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.