Nästa säsong har börjat

 

Borås Basket avslutade säsongen 2013/14 i torsdags. Men förberedelserna för nästa säsong har redan börjat. Tills höstens trupp skrev klubben i lördags kontrakt med danske landslagskaptenen och tidigare Jämtlandspelaren Adama Darboe.

-Tack vare att Adama är en så allround spelare, användbar för oss på positionerna 1, 2 och 3, så tar han inte någon annans plats i truppen. Han är lagkapten i danska landslaget och alla vi pratat med säger att det är en superkille som vi nu har skrivit kontrakt med, säger klubbchefen Jonas Larsson.
 
 
Adama Darboe är 190 centimeter lång, väger 90 kilo och spelade 39 matcher för Jämtland Basket säsongen 2013/14. Statistiken berättar att Darboe gör 14,9 poäng per match, tar 5,5 returer, spelar fram till poäng 3,4 gånger, sätter 40 procent av sina trepoängsskott och 85 procent av straffkasten.
 
 
-Att som Adama, skjuta en hög procent från trepoängslinjen och även vara bra på att ta bollen till korgen för avslut, är något som vi säkert kommer att ha mycket nytta av, menar Jonas Larsson.
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Danska Basketbollförbundet.