Nagelbitarseger i Solnahallen

 

Borås Basket kom till Solna som storfavoriter på tisdagskvällen. Vikings hade tre raka nederlag bakom sig, men hade knutit nävarna i sina byxfickor inför drabbningen med västgötarna. Det hade knappast kunnat bli mer spännande heller. Borås tappade sin tidiga ledning och fick ägna stor del av den andra halvleken åt att jaga. Tillslut, via tre vältajmade bollstölder och en massa dramatik, lyckades dock Borås vinna matchen och resa från Solna som obesegrade.

Borås Basket inledde bortamatchen mot Solna Vikings bra. Rutinerade Mike Palm var het och satte tre trepoängare inom loppet av några få minuter.
 
 
-Vi gjorde 29 poäng i första perioden, vilket är mycket. Problemet var bara att Solna gjorde 27, så vi ledde bara med två, berättar Borås Baskets headcoach Pat Ryan.
 
 
Matchen var en tajt historia rakt igenom, även om Solna lyckades roffa åt sig en ledning på fyra poäng lagom till halvtid. Tredje perioden slutade 21-21 och därmed var avståndet detsamma inför den fjärde perioden.
 
 
Vikings hade bra flow och spelade fantastisk offensiv basket. Men så kom några avgörande sekvenser. Solna var i ledningen med 87-82 då Adama Darboe stal en boll. Chris McKnight följde upp med två raka steals. Plötsligt stod det 87-88 till Borås.
 
 
-Där vann vi matchen. Under hela kvällen gjorde vi dessutom ett bra jobb med att ta bollen till korgen och tvinga Solna in i foulproblem, säger Pat Ryan.
 
 
Bäste spelare i Borås var JJ Miller, som briljerade stort i den tredje perioden. Adama Darboe hade också en väldigt fin insats med 20 poäng på bl.a. fyra av sex från trepoängslinjen. Chris McKnight jobbade hårt och noterades t.ex. för ovan nämnda bollstölder.
 
 
-Det var en bra vinst, avslutade Pat Ryan på sitt karaktäristiska vis.
 
 
Borås seger i Solnahallen ihop med Södertäljes vinst i Sundsvall bäddar nu för en tidig seriefinal mellan två obesegrade lag. Precis som när samma två lag möttes förra hösten. Ni minns kanske hur det slutade den gången? Borås Basket-Södertälje Kings spelas i Boråshallen på torsdag kl 19:04 och om du tänker gå på matchen klickar du här för att signalera din närvaro.
 
 
Solna Vikings-Borås Basket: 100-102 (27-29, 28-22, 21-21, 24-30).
 
 
Poänggörare Vikings: James Washington 29, Miguel Montanana 24, Serkan Inan 19, Nathan Dawit 7, Jaron Jones 5, Tim Schüberg 4, Sigurdur Thorsteinsson 2.
 
 
Poänggörare Borås: JJ Miller 25, Adama Darboe 20, Chris McKnight 18, Christian Maråker 15, Mike Palm 11, Samuel Haanpää 10, Fredrik Andersson 3.
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.