Otäckt nära i Östersund

 

Med den fina start som Borås Basket fick i Östersunds Sporthall på fredagskvällen pekade det mesta på att en seger skulle inkasseras lekande lätt. Åtta poängs ledning efter tio minuter var 18 poäng efter 20. Den tredje perioden ägdes av Borås till en början. Sedan tog Jämtland över allt. Med 40 sekunder kvar på matchuret var Borås-ledningen bara två poäng. Då klev JJ Miller in och avgjorde med en blytung trea.

JJ Miller gjorde nio poäng i den första perioden och Borås Basket hade ledningen med åtta poäng. I den andra perioden växlade upp Miller en aning och stoppade i tio poäng. Borås ledning ökade till 18 (37-55) i halvtid.
 
 
Under första delen av den tredje perioden spelade Borås skjortan av Jämtland. Chris McKnight var ett monster kring korgarna. Problemet var bara att Borås var för ineffektivt. De många andrachanserna resulterade ofta i ingenting. Jämtarna, som aldrig slutade kämpa, utnyttjade detta och lyckades kapa underläget till nio med tio minuter kvar av matchen.

 
Och det slutade inte där. Snabba poäng av Jämtland gjorde ställningen till 66-70. Fram tills dess hade Miller "nollats" i den andra halvleken och tankarna kunde med lätthet börja sväva tillbaka till Uppsala-matchen. Den match där Borås släppte till 0-16 under matchens sista 2:40.

 
När 40 sekunder återstod av matchen i Östersunds Sporthall ledde Borås med endast två poäng. Jämtlandspubliken hade dessutom vaknat till ordentligt och var en faktor i matchen. Då kom Miller in på offensiv planhalva i perfekt rytm och sänkte en tung trea. Jämtland gjorde visserligen två poäng åt andra hållet i nästa anfall, men sedan tvingades man foula. Christian Maråker satte säkert straffkasten till 81-86 och matchen var avgjord till Borås fördel.
 
 
Notera: Samuel Haanpää spelade inte p.g.a. en skada. Istället fick både Simon Gunnarsson och Hajzer Ismaili minuter redan i mitten av första halvlek.
 
 
Jämtland Basket-Borås Basket: 81-88 (16-23, 21-32, 24-15, 20-18).
 
 
Poänggörare Jämtland: Tylers Peters 22, Trevor Gruis 19, Jesper Eliasson 10, Andreas Person 8, Niklas Larsson 6, Gustav Hansson 4, Andreas Karlsson 4, Johan Rönström 4, Mattias Markusson 4.
 
 
Poänggörare Borås: JJ Miller 30, Chris McKnight 18, Mike Palm 13, Adama Darboe 10, Christian Maråker 8, Hajzer Ismaili 4, Henrik Carlsson 3, Fredrik Andersson 2.
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.