Borås Basket är i Tyskland

 

När det är dags för tredje omgången av EuroChallenge på onsdagskvällen så innebär det bortamatch i Tyskland för Borås Basket. Fraport Skyliners från Frankfurt står för motståndet och det är ett etablerat Bundesligalag med fina resurser som Borås ställs mot. Svår match alltså, men långt ifrån omöjlig.

-Jag vill att vi spelar i högre tempo än vi har gjort i de senaste matcherna. Vi har tränat hårt den senaste tiden för att det också ska bli så, säger Borås Baskets headcoach Pat Ryan.

 

Borås Basket reste under tisdagen till Frankfurt, anlände på seneftermiddagen och tränade lätt i matcharenan på kvällen. Alla tolv spelarna är med på resan, inklusive Chris McKnight, som missat de två senaste matcherna, och Samuel Haanpää, som stod över söndagsmatchen mot EcoÖrebro. Det finns goda möjligheter att båda två kommer till spel på onsdagskvällen. Och vetskapen om att McKnight och Haanpää är på gång har gett positiv energi åt gruppen.

 

Sedan dök ett visst mått av otur upp också. Christian Maråker råkade trampa på någons fot under en övning och vred till sin egen fotled. Maråker klev av och fick fotleden lindad. Men enligt uppgift ska det inte vara någon större fara för hans medverkan i matchen.

 

Fraport Skyliners-Borås Basket börjar 19:30 och går att se på WebbTV via den tyska klubbens hemsida: http://www.fraport-skyliners.de/

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.