Borås vann lätt mot Bakken

 

Kanske var detta inte något som Borås Basket hade kunnat drömma om när man anmälde sig till spel i EuroChallenge. Att laget skulle dominera en match fullständigt, leda med nära 30 poäng för att sedan vinna med komfortabla 90-70. Men det var exakt vad som hände när man på tisdagskvällen tog emot danska Bakken Bears i fjärde omgången av gruppspelet i EuroChallenge.

Under de första minuterna böljade spelet fram och tillbaka. Inget av lagen tycktes få något grepp. Borås-coachen Pat Ryan verkade irriterad. Kavajen åkte av redan efter 3:24. Ställningen då var 6-4. Avklädningen gjorde tydligen susen, för två minuter senare kallade Bakken timeout. Anledningen? Det stod 14-4 till Borås. Gästerna kom in i matchen mot slutet av första perioden, men avståndet minskade bara med en poäng (26-17).
 
 
Chris McKnight satte igång andra perioden med en klockren trea. Sedan tog Bears över. Sex raka poäng av danskarna räckte för att coach Ryan skulle kalla sin första timeout. Efter timeouten såg Christian Maråker och Adama Darboe till att lugna sin coach. Detta genom att snabbt göra 35-23. Samuel Haanpää gjorde strax senare både 37-28 och 40-28.
 
 
45-34 satte JJ Miller på 24-sekundersklockans signal och 47-34 gjorde Darboe genom att ”promenera” i en reverse layup. Borås Basket kunde glida ifrån sina motståndare just innan halvtidspausen och njuta av en ”kudde” på 16 poäng inför resterande halvan.
 
 
 
I den tredje perioden ökade Borås Basket och när Fredrik Andersson lekte i en fade-away till 69-47 kändes det snudd på avgjort. Då återstod ändå över 13 minuter av matchen. Men det stannade inte där. Hemmaledningen var uppe i 26 poäng efter tre perioder. Så långt hade Maråker varit ett monster kring korgarna och noterats för hela 19 returer. Med sju minuter kvar av matchen klev han av med 22 poäng och 20 returer. Laget hade en säker ledning på knappa 30 poäng.
 
 
Bakken vann den fjärde perioden och snyggade siffrorna till 90-70. Men Borås hade då tagit chansen att spela hela sin bänk, så att alla de yngre fick känna på EuroChallenge. Samtidigt vann Fraport Skyliners hemma mot Okapi Aalstar, vilket innebär att Borås är tvåa i tabellen i Grupp C. Etta är Okapi på samma poäng, men med inbördes seger mot Borås.  
 

 
Borås Basket-Bakken Bears: 90-70 (26-17, 27-20, 22-12, 15-21).
 
 
Poänggörare Borås: Christian Maråker 22, Chris McKnight 20, Samuel Haanpää 18, Adama Darboe 10, JJ Miller 8, Mike Palm 7, Fredrik Andersson 5.
 
 
Poänggörare Bears: Maurice Acker 25, Jonas Zohore 9, Nicolai Iversen 8, Thomas Laerke 8, Chris Christoffersen 7, Kaiod Saks 5, Sebastian Petersen 4, Aladdin Barakeh 3, Morten Sahlertz 1.
 
 
Publik: 1070.
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.