Tuff julmånad för Borås Basket

 

I tisdags blev det seger hemma mot Bakken Bears. Men det var bara början av en lång rad tuffa utmaningar för Borås Basket under december. Månaden innebär ytterligare två matcher i EuroChallenge och flera svåra bortamatcher i Basketligan. På fredagen är det Dragons i Sundsvall som gäller.

2/12 Bakken Bears hemma (EuroChallenge).
5/12 Sundsvall Dragons borta (Basketligan).
9/12 Okapi Aalstar borta (EuroChallenge).
12/12 Uppsala Basket borta (Basketligan).
16/12 Fraport Skyliners hemma (EuroChallenge).
19/12 LF Basket borta (Basketligan).
30/12 Södertälje Kings hemma (Basketligan).
 
 
Så ser december månad ut för Borås Basket. Bland annat fyra tuffa bortamatcher alltså. Den första spelas redan på fredagskvällen i Sundsvalls Sporthall. Även om Borås leder Basketligan så är Dragons inget lag man kan ta lätt på. Faktum är att Borås har att göra med Basketligans formstarkaste lag. Sju raka vinster kan medelpadingarna stoltsera med. Att jämför med Borås fyra raka.
 
 
Sundsvall tvingades söka ersättningsspelare när Miklos Szabo gick sönder redan efter en match. I amerikanen Shane Edwards verkar man ha hittat en guldklimp. Edwards snittar hittills 23,5 poäng och 6,5 returer och han vet ännu inte hur det är att förlora med Dragons.
 
 
Leder laget från bakplan gör den ständigt aktuelle och högpresterande Jakob Sigurdarson. 18,2 poäng snittar islänningen efter 13 fajter den här hösten.
 
 
Matchen sänds ingenstans och såvida inga hängivna supportrar gör resan till Sundsvall (och rapporterar) så får man hålla till godo med Basketligans livestatistik eller Dragons-twitter.
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.