Sundsvalls segersvit uppe i åtta raka

 

Förra hösten var det Borås Basket som ångade på under hösten och vintern och som tycktes omöjliga att besegra. Nu verkar det Sundsvall Dragons tur att gå som tåget. Även om Borås hade ledningen med åtta i halvtid och matchen var jämn in i slutsekunderna så lyckades man inte sätta stopp för medelpadingarnas åttonde raka triumf.

Borås Basket spelade bra till en början. Ledningen som var åtta poäng stor i halvtid hade med lätthet kunnat vara större om Borås inte hade slarvat så mycket och inte spelat så långsamt. Slarvet skulle komma att bli både värre och avgörande.
 
 
I den andra halvleken tillät man Dragons att komma till många bra trepoängslägen. Samtidigt kunde JJ Miller inte spela under matchens andra hälft, på grund av en smäll han fick under dess första. Ändå var det jämnt in i slutet.
 
 
Med 1:34 kvar av matchen ledde Sundsvall med 86-80. Då sänkte Christian Maråker (totalt 28 poäng och 12 returer) en trea till 86-83. I nästa anfall spelade Maråker fram Chris McKnight (totalt 13 poäng och 9 returer). McKnight satte trepoängaren som betydde 86-86 alltså. Då återstod en minut av fjärde perioden. Sundsvall tog timeout.
 
 
Sedan bytte lagen layups. William Gutenius satte två poäng för Dragons och Adama Darboe svarade med två för Borås. 88-88 på poängtavlan. 11 sekunder kvar. Då klev Sundsvalls Mr. Clutch, Jakob Sigurdarson, fram och skickade i det som skulle bli den matchavgörande trepoängaren.
 
 
Maråker satte en layup till 91-90. Men det hjälpte föga. Borås tvingades foula för att ha en rimlig chans. Samtidigt började tiden bli knapp. Sundsvall låg steget före och eftersom de ledde med tre poäng tjänade de själva på att låta Borås skjuta lagfoulstraffkast istället trepoängare. Tillslut stod matchklockan på 00:00 och medelpadingarna hade vunnit med 95-93, deras åttonde raka seger.
 
 
Sundsvall Dragons-Borås Basket: 95-93 (23-26, 15-20, 23-13, 34-34).
 
 
Poänggörare Dragons: Shane Edwards 21, Jakob Sigurdarson 18, Charles Barton 15, William Gutenius 12, Hlynur Baeringson 10, Aegir Steinarsson 9, Akeem Wright 8, Daniel Eliasson 2.
 
 
Poänggörare Borås: Christian Maråker 28, Mike Palm 14, Chris McKnight 13, Adama Darboe 13, Samuel Haanpää 10, JJ Miller 9, Fredrik Andersson 6.
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.