They are dancing with danger

 

 

Måndagen var resdag för Borås Basket. Laget var framme i belgiska Aalst på eftermiddagen, åt lunch, vilade, gick igenom videoscouting och tränade sedan på ”matchtid”. Det var ett optimistiskt gäng som laddade inför tisdagens drabbning. Alla i och kring laget var eniga om att det senaste resultatet mot Okapi inte visade vad Borås egentligen går för.

-They are dancing with danger. Om Okapi inte skjuter bra så kan de lätt se ganska dåliga ut, sa Borås Baskets headcoach Pat Ryan under videogenomgången.
 
 
Vad han menade var att Okapi Aalstar lever farligt mycket på sitt skytte. Detta kan ibland vara sant även när det gäller Borås Basket. Åtminstone var det tydligt att man inte räckte till när skyttet inte fungerade i det senaste mötet med Aalstar. Då blev det förlust med 24 poäng. Det nederlaget är dock sönderanalyserat vid det här laget och på tisdagskvällen kommer vi med all säkerhet att få se ett helt annat Borås Basket.
 
 
Borås har inga skador eller sjukdomar och därmed är samtliga tolv spelare tillgängliga för spel.
 
 
Okapi Aalstars första hemmamatch i EuroChallenge WebbTV-sändes inte. Och än så länge ligger matchen mot Borås inte med på företeckningen av matcher som sänds. Håll utkik på Twitter.com/BorasBasket för uppdateringar. Matchen börjar 20:30.
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.