Förlust på flera sätt i Uppsala

 

Borås Basket kom till Uppsala och förväntade sig en svår match. Detta var också exakt vad man fick. Inte nog med att hemmalaget, efter ett ryck i mitten av fjärde perioden, lyckades besegra Borås. Dessutom fick Borås forwarden Fredrik Andersson knäskadad.

Man kunde tydligt se vilket lag som var hungrigast när matchen satte igång. Efter sex minuter hade Uppsala skaffat sig relativt trygga 14-5. Med 50-procentigt trepoängsskytte ångade hemmalaget sedan på fram till 29-13 efter tio minuter.
 
 
Uppsalas ledning ökade till 19 poäng i de inledande sekunderna av andra perioden. Minus 19 poäng att ta igen för Borås alltså.
 
 
Upphämtningen började med Mike Palm som kom igång. Två raka treor från honom och en putback av Fredrik Andersson tog Borås till 32-21. Palm gjorde sedan 32-23, men sedan grinade oturen Borås och framför allt Fredrik Andersson i ansiktet. Andersson fick ena knäet vridet åt ett onaturligt håll. Det hela såg mycket illa ut och han bars ut i omklädningsrummet omgående.
 
 
Även om Andersson hade spelat väldigt bra och inspirerat under sina sista minuter på planen så rasade inget i spelet när han försvann. Övriga spelare bet ihop och kämpade för sin skadade lagkamrat. Och när perioden var över hade man gått hela vägen till ledning, 42-44.
 
 
Tredje perioden blev kvällens jämnaste, men det var också här som ledningen skiftade igen. Uppsala hade fördelen med 65-63 med tio minuter kvar att spela.
 
 
Rickard Eriksson satte 67-63 och Brice Massamba 70-63 i fjärde perioden. Detta pressade fram en Pat Ryan-timeout med sju minuter kvar. Uppsala var svårt att tas med och det tog över fyra minuter innan Borås gjorde sina första poäng i perioden.
 
 
JJ Miller satte en trepoängare som betydde 80-76 med två och en halv minut kvar. Närmare än så gick det tyvärr inte att komma den här kvällen. Uppsala var för bra i slutet och kunde hålla undan till
 
 
Uppsala Basket-Borås Basket: 89-83 (29-13, 13-31, 23-19, 24-20).
 
 
Poänggörare Uppsala: Anton Gaddefors 20, Axel Nordström 19, TJ Jackson 17, Oluoma Nnamaka 10, Mannos Nakos 9, Brice Massamba 5, Rickard Eriksson 5, Odin Lindell 4,  
 
 
Poänggörare Borås: Samuel Haanpää 21, JJ Miller 18, Adama Darboe 17, Mike Palm 13, Christian Maråker 12, Fredrik Andersson 2.
 
 
Publik: 1329.
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.