Det avgörande slaget

 

EuroChallenge har mestadels varit ett härligt äventyr för Borås Basket. Laget har vunnit tillräckligt många matcher för att nu ha chansen att avancera till nästa omgång. Allt som krävs är en seger mot Fraport Skyliners på tisdagskvällen. Lättare sagt än gjort antagligen. Borås vann bortamatchen mot Skyliners med två poäng, men tyskarna har både värvat och blivit kvitt en del skador sedan dess.

Även om förutsättningarna inför den sista gruppspelsomgången är väldigt tuffa så har Borås Basket trots allt avgörandet i egna händer. Det är inte krångligare än att vinnaren av matchen i Boråshallen på tisdagskvällen går vidare.
 
 
Den 19 november vann Borås mot Skyliners i Frankfurt. 70-72 var slutresultatet, men det fastställdes inte förrän i matchens absoluta slutsekund. Då var det Adama Darboe som visade en enorm iskyla i avgörandets stund.
 
 
Sedan dess har Fraport värvat atletiske centern Michael Morrison, som framför allt är en duktig spelare kring korgarna. Morrison spelare 16 minuter i debutmatchen och stod för sex poäng och fem returer på den tiden. Dessutom har tyskarna fått tillbaka skadade spelare. Sådana som inte kunde vara med i det förra mötet.
 
 
Samtidigt har Borås fått Fredrik Andersson skadad. Detta skedde så sent som i fredags i bortamatchen mot Uppsala. Han träffade specialistläkare på måndagseftermiddagen och genomgick magnetröntgen. Svaret på den dröjer till tisdag eller t.o.m. onsdag. Borås får helt enkelt klara sig utan Andersson tills vidare.
 

 
Med detta sagt står Borås inför en tuff, svår men väldigt inspirerande utmaning. Vid vinst går man vidare till EuroChallenges andra grupspel – Sweet Sixteen.
 
 
Text/Intervju: Magnus Stråhle. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: FIBA Europe/Fraport Skyliners.