Bortamatch mot snabba LF

 

EuroChallange är över för Borås Basket, som nu kan lägga all kraft och fokus på Basketligan. Senast blev det förlust mot Uppsala, samtidigt som Fredrik Andersson ådrog sig en säsongsavslutande knäskada. Nu står snabba LF Basket, som Borås besegrade hemma i oktober, på programmet. Frågan är om det kan gå lika bra i Luleå på fredagskvällen.

LF Basket, som är laget Borås Basket ställs mot på fredagskvällen, bygger det allra mesta av sin offensiv på snabbhet. Deras spelare älskar att springa och de gör det bra. Även om Alex Wesby är lagets kulturbärare och store ledartyp så är det Jaraun Burrows som producerar flest poäng, returer, assists och blockar. Bakom USA-duon finns greken Alexandros Sigkounas, islänningen Haukur Pålsson och svenskarna Jonathan Person och Christopher Ryan att se upp med. Defensivt är LF ett aggressivt och hårt bollpressande lag. Och som alltid med coach Peter Öqvist så byts det friskt vid screener.
 
 
Eftersom Fredrik Andersson numera är långtidsskadad (korsband) så ligger det nära till hands att det blir mer speltid för Hajzer Ismaili och Simon Gunnarsson. Båda två gjorde fina inhopp i den senaste EuroChallenge-matchen. I övrigt kommer Borås till Luleå Energi Arena med fullt manskap.
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.