Borås fick inte till det i Luleå

 

Borås Basket hade förtvivlat svårt mot LF Basket i Luleå Energi Arena på fredagskvällen. Åtminstone efter halvtidspausen, då matchen definitivt avgjordes tack vare bra spel och skytte från hemmalaget. 88-70 stannade siffrorna på och Borås hade nog behövt både Fredrik Andersson, Adama Darboe och en 100-procentig JJ Miller en sån här kväll.

Borås Basket var det vassaste laget i början. I den första perioden och första halvan av den andra spelade laget från Västra Götaland bra basket. Detta speglade sig även på resultattavlan där 34-27 lyste härligt en kort stund. Sedan var det slut på glädjen. LF gjorde en run på 11-0.
 
 
-För oss var det ”locket på” där. Vi slarvade en del, men missade även skott som vi vanligtvis sätter, säger Boråsspelaren Henrik Carlsson.
 
 
Efter halvtidsvilan kom Borås Basket ut på planen utan energi. Detta visade sig i bortkastade bollar, samtidigt som hemmalaget satte nio skott på 3,5 minuter. Bara Christian Maråker han sticka emellan med en trepoängare.
 
 
-Vi kunde inte komma till några direkt bra avslut. De [LF Basket] är tuffa här uppe. Vi känns lite trötta mentalt efter EuroChallenge, tycker Carlsson.
 
 
Matchen rann iväg i andra halvlek och LF Basket besegrade tillslut Borås med 88-70.
 
 
Det märktes att Borås saknade både Fredrik Andersson och Adama Darboe. Andersson skadade knäet i matchen mot Uppsala förra fredagen. När det gäller Darboe var det en säkerhetsåtgärd att inte spela honom. Han har känningar av en lindrigare skada och lagledningen ville inte chansa.
 
 
-Det är klart att det inte blir samma bredd utan dem och det blir ovana spelare som måste in i rotationen. Jag tror inte JJ Miller var hundraprocentigt hel ikväll heller. Men det är inga ursäkter. Vi har många bra spelare och borde prestera bättre, avslutar Carlsson.
 
 
LF Basket-Borås Basket: 88-70 (16-25, 22-9, 29-20, 21-16).
 
 
Poänggörare LF: Jaraun Burrows 17, Christopher Ryan 16, Alex Wesby 14, Haukur Pålsson 12, Adam Rönnqvist 10, Samir Ali 8, Alexandros Sigkounas 8, Tim Kearney 3.
 
 
Poänggörare Borås: Christian Maråker 25, Samuel Haanpää 12, Mike Palm 11, JJ Miller 11, Henrik Carlsson 6, Chris McKnight 4, Hajzer Ismaili 1.
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.