Nyårsmatch i Boråshallen

 

 

Borås Basket har laddat batterierna under julhelgen och bjuder upp till nyårsmatch mot Södertälje Kings på tisdagskvällen. Båda lagen har plockat in en varsin nygammal spelare lagom till toppmötet i Boråshallen. För Södertälje är det John Roberson återvänder efter en höst i Slovakien och Borås dammar av pensionerade Mattias Göransson som ersättare för knäskadade Fredrik Andersson.

-Det är roligt att vara tillbaka och träna. Hoppas det funkar när det är match också, säger Mattias Göransson under den sista träningen innan comebacken.
 
 
Göransson har hunnit göra fyra träningar med laget och känns som en mycket bra lösning när det gäller att ersätta Fredrik Andersson. Göransson känner de flesta i laget sedan tidigare, kan Pat Ryans sätt att spela basket och har snarare tappat än lagt på sig kilon sedan han slutade.  
 
 
Södertälje Kings hade turen att John Robersons ungerska klubb inte ville behålla honom. Guarden, som var en viktig pjäs i det Kings som vann de två senaste SM-gulden, kommer nu tillbaka med höga förväntningar på sig.
 
 
JJ Miller i Borås Basket tycker också att värvningen är av hög kvalitet. Om det och mycket annat pratar han i intervjun nedan.
 

 
Nyårsmatchen mellan Borås Basket och Södertälje Kings spelas tisdagen den 30/12 kl. 19:04. Biljetter finns att köpa på Ticnet fram till 16:00 på matchdagen. Det går även att köpa biljetter direkt i Boråshallens entrékassor. Eftersom det är extra högt tryck på nyårsmatchen så rekommenderas det att vara ute i god tid. Kassorna öppnar 18:00.
 
 
Text/Intervju: Magnus Stråhle. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.